Budeme potřebovat (na 12 ks):
- 2 hrnky hladké rýžové mouky
- 1 a 1/2 hrnku mléka (já používám rostlinné)
- 2 vejce
- 1/2 hrnku rostlinného oleje
- 200 g čerstvých jahod
- stévie (podle chuti)
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička vanilkového extraktu
- špetka soli
- kokosový olej (na vymazání formy)
Postup: Do mísy kuchyňského robotu vsypeme mouku s kypřícím práškem. Přidáme vejce, olej, vanilkový extrakt, stévii a špetku soli. Zapneme robota a vše necháme promíchat. Během míchání postupně přiléváme mléko a mícháme do té doby, než nám vznikne hladké těsto. Na závěr přidáme do těsta na kousky nakrájené jahody a těsto už jen lehce promícháme. Formu na muffiny si lehce vymažeme kokosovým olejem a těsto rozdělíme lžící do formiček. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů přibližně 30 minut.
Dobrou chuť :-)
Jsou nádherné :) strašně se mi líbí, jak jsou rozpraskané.
OdpovědětVymazatTy vypadají krásně :) ! Už se hrozně těším na domácí jahody !
OdpovědětVymazatMíša - runeatandtravel.blogspot.com
Děkujiii :-)
VymazatS rýžovou moukou jsem zatím nepekla, ale chci určitě vyzkoušet, takže s mým tempem :) až bude sezóna jahod tak to bude akorát :D
OdpovědětVymazatRýžovou mouku určitě vyzkoušej, já jsem si ji moc oblíbila :-)
VymazatPrave jsem je upekla, ochutnala a....jsou božské!!! Diky moc za recept 😊
OdpovědětVymazatTak to mám radost :-) Děkuji za milý komentář :-)
Vymazatvyzkouším
OdpovědětVymazatDnes jsem dělala, měla jsem málo rýžové mouky, tak jsem namíchala s jáhlovou a pohankovou a dvě návštěvy si pochutnaly :-)..děkuji :-)
OdpovědětVymazatTak to mám radost :-)
VymazatTak nevím, kde jsem udělala chybu. Přidala jsem jen hrneček mléka, i tak bylo těsto řídké - nebo má být hodně řídké? No, upeklo se to, ale je to takové dusivé, ale možná jen nezvyk na rýžovou mouku. :(
OdpovědětVymazatTo je zvláštní. Rýžová mouka je právě specifická tím, že do sebe nasákne hodně tekutin a tím pádem není vůbec řídká. Já jsem do těsta dala 1 a 1/2 hrnku mléka a těsto bylo pořád husté. Mohu se zeptat, jakou značku mouky jste použila?
VymazatMohu se zeptat jakou rýžovou mouku používáte? Já bio harmonii a taky to mám hodně moc řídké... obecně mi právě pokrmy moc nezahušťuje, tak zkusím nějakou jinou. Díky.
VymazatDobrý den, používám rýžovou mouku značky Natural Jihlava.
VymazatDěkuji, tak schválně zkusím, protože včera jsem musela dost mouky dosypat, aby to nebylo řídké a obecně když touhle, co já mám zahušťuji pokrmy, tak fakt musím dávat hodně a stejně je to řídké. Jinak mně muffiny docela chutnaly, měla jsem s malinami, ale malá ohrnula nos a syn taky :O((
VymazatBIO COUNTRYLIFE. Ještě jsem mohla něco zkazit tím, že jsem to osladila rýžovým sladem? Ten je ale dost tuhý.
OdpovědětVymazatTo určitě ne, rýžový slad by na to neměl mít žádný vliv. Tak to Vám vážně neporadím :-( Já jsem měla při pečení rýžovou mouku vždy tuhou a pro jistotu jsem ještě přidávala tekutinu navíc. Ještě se mi nestalo, že bylo těsto řídké. To mě moc mrzí :-(
VymazatTeĎ to peču, a je to strašně řídké. snad to aspoň naskočí, jinak zbytečně vyhozené peníze :(.
VymazatTak jsem delala z polovicni davky , je jich hafo a jsou super!!! Dala jsem boruvky a horkou cokoladu a mnam! Akorat jsou silene syte..:-D uz ani nemusim mit obed:-D (y) super
OdpovědětVymazatTak to mám radost, že se Vám muffinky povedly a hlavně, že Vám chutnají :-) Borůvky jsou super nápad, budu je muset taky vyzkoušet :-)
VymazatAhojky, myslíš, že to můžu použít na dortík do nižší kulaté formy?
OdpovědětVymazatChystám do školky narozeninový dortík bez lepku a laktózy. A jahody jsou naše oblíbené :-)
Lucik
Ahojky, já myslím, že by to šlo :-) Ale vyzkoušeno to nemám.
VymazatDělala jsem už dvakrát a jsou výborné. Moje tchýně, která si zakládá na pečení bez cukru, byla nadšená.
OdpovědětVymazatJen bych se chtěla ještě vyjádřit k té hustotě těsta: z mé zkušenosti jsou veškeré recepty s rýžovou moukou spíš hutnější. Naopak mám pocit, že jsem poprvé přidala málo prášku do pečiva, takže nevyskočily dost.
Každopádně díky za recept!
Moc děkuji za milý komentář, jsem ráda, že Vám muffiny chutnaly :-)
VymazatSuper recept, a i když jsem měla těsto taky hodně řídké, tak i tak byly dobré a i vypadaly báječně. :)
OdpovědětVymazatDěkuji za komentář. To jsem ráda, že se povedly a že Vám muffinky chutnaly :-)
Vymazat