Budeme potřebovat (na formu o průměru 23 x 13 cm):
- 100 g lískových ořechů
- 100 g mandlí
- 100 g sezamových semínek
- 100 g lněných semínek
- 100 g slunečnicových semínek
- 100 g dýňových semínek
- 3 vejce
- 4 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky soli (používám růžovou himalájskou)
Postup: Všechny suroviny smícháme ve velké míse a hotovou směs vyklopíme do formy. Pomocí lžíce nebo stěrky těsto uhladíme. Chléb pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 30 minut. Po upečení chleba necháme úplně vychladnout a až poté ho krájíme. Chleba doporučuji uchovávat v chladu (nejlépe v lednici) v uzavíratelné nádobě. Takto Vám vydrží až týden.
Dobrou chuť :-)
Tak ten vypadá luxusně.Mám ráda takový chlebíčky.
OdpovědětVymazatooo super :) ak nemam doma orave mandle mozem to nahradit napr. vlasskymi ? tsketo chlebiky ja mozem ��dik za tip
OdpovědětVymazatNo jasně, můžeš použít jakékoliv oříšky :-)
VymazatMňam :) TAk ten vypadá luxusně!! opravdu, já tady tyto křupavé semínkové chlebíčky ráda!
OdpovědětVymazatDěkuji :-) Taky mám semínkové chlebíčky ráda, ale v obchodě moc k sehnání nejsou, takže jsem si upekla vlastní :-)
VymazatVypadá skvěle! :) Ořechové chlebíčky jsou nejnejnej ♥
OdpovědětVymazathttp://myway-tofitness.blogspot.cz/
Jojoo, jsou nejlepší :-) Děkuji!
VymazatDocela drahý chlebíček :D ale těch zdravých tuků v něm :D (jasně, všechno vidím v makrech :D) Na druhou stranu vypadá dokonale a určitě tak bude i chutnat :D miluju oříškové a semínkové věci :)
OdpovědětVymazatNo to teda jo :-D Ale tak zase ti vydrží celkem dlouho a víš, co jsi do něho dala. A nebudeš ho péct každý den, žejo. Chuťově je vynikající, takže to za tu investici stojí :-)
VymazatTak ten vypadá výborně... :D Kdysi jsem měla takový z lidlu, ale za prvé už ho nemají a za druhé není nad domácí!!! Za chvilku budu mít z těch tvých receptů, které čekají na vyzkoušení, pěkně dlouhou řadu... ;)
OdpovědětVymazatMoc děkuji :-) A přesně jak říkáš, není nad domácí a čerstvě upečený! :-)
VymazatJéé tak to zkusím, a není nějak nasládlý bude se dát jíst třeba s lučinou? :-)
OdpovědětVymazatNasládlý určitě není :-) Mám ho vyzkoušený s tvarohem, s lučinou i vege cizrnovou pomazánkou a fakt super :-) Můžeš si do něho přidat třeba i nějaké bylinky nebo sušený česnek.
VymazatForma se nevymazává? Mám nerezovou...
OdpovědětVymazatNerezovou formu bych asi lehce vymazala olejem. Já mám formu s nepřilnavým povrchem a šlo to krásně vyklopit.
VymazatChtěla bych ho vyzkoušet, ale nemám sezamová semínka. Jdou něčím nahradit nebo je můžu vynechat......Díky Hanka:-)
OdpovědětVymazatSezamová semínka můžete klidně vynechat :-)
VymazatSuper napad! Jen se chci zeptat, co je to cervene v chlebicku a opravdu staci jen vejce jako pojidlo? Diky Petra
OdpovědětVymazatTo červené jsou mandle :-) Koupila jsem neloupané, ale klidně se dají použít i loupané. Jinak opravdu stačí jen vejce, nic jiného :-)
VymazatZkoušela jsem a je to bomba, akorát i z 1/2 dávky je toho pro mě moc, je dost sytý, ale hlavička vymyslela, že jsem to nakrájela na tenoučké plátky a dala znova zapéct do křupava a vzniklo úžasné křupavé potěšení k vínu nebo jen tak na zahnání chuti na slané. Díky moc za recept
OdpovědětVymazatKarla
To jsem moc ráda, že Vám chlebíček chutnal :-) Je pravda, že je velmi sytý. Nápad s tím pečením se mi moc líbí, musím to také vyzkoušet.
VymazatDobrý den,
OdpovědětVymazatráda bych chlebíček vyzkoušela,ale jsem alergická na mandle i ořechy, mohu je nahradit jinými semínky? Bude to potom držet? Děkuji.
Dobrý den, ono je těžké nahrazovat ořechy zrovna v tomhle chlebíčku :-( Bojím se, že kdyby tam byla jen semínka, tak by to nedrželo pohromadě. Mohu doporučit místo ořechů opražit nasucho na pánvi ovesné nebo pohankové vločky a použít je místo ořechů.
VymazatVýborný, díky za recept :)
OdpovědětVymazatJá děkuji za milý komentář :-) Jsem ráda, že Vám chlebíček chutnal.
Vymazat