Conchiglie s tuňákem, cizrnou a avokádem

Pokud nemáte přes den moc času na přípravu oběda, můžete to vyřešit jako dnes já. K těstovinám nemusíte nutně podávat vždy jen omáčku. Jde to i bez ní a navíc si i skvěle pochutnáte. Doma mám vždy po ruce zásobu tuňáka a proto byl pro dnešní oběd jasnou volbou. Pak stačí jen přidat Vaše oblíbené ingredience, pár kapek olivového oleje a dobrota je na světě.

Budeme potřebovat (na 2 porce):

  • conchiglie (nebo jakékoliv jiné těstoviny)
  • 200 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • cizrna
  • 1/2 avokáda
  • olivový olej
  • citronová šťáva
  • hrubozrnná mořská sůl

Postup: Těstoviny uvaříme dle návodu. Vmícháme k nim tuňáka, cizrnu a nakrájené kostičky avokáda. Vše zakápneme citronovou šťávou, olivovým olejem a ochutíme hrubozrnnou solí.


Dobrou chuť :-)


6 komentářů:

  1. Všechny z uvedených surovin mám ráda, takže je mi jasné, že dohromady to musí být taky super :) Jednoduché věci navíc bývají často i nejlepší!

    OdpovědětVymazat
  2. Bylo to výborný! Dokonce i ti naši dva "nežravci" (rozumněj synové) si pošmakovali :-) Díky za celý blog, poslední dobou tu dost čerpám :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skvělé, tak to jsem moc ráda, že Vám chutnalo :-) A děkuji za pochvalu, doufám, že budete čerpat i nadále :-)

      Vymazat

 

Koupit kuchařku