Budeme potřebovat (na 2 porce):
- Šmakoun štíhlé nudle (270 g)
- 1 hrnek zeleninového vývaru
- 1/2 hrnku mléka
- 1 menší květák
- 2 lžíce přepuštěného másla
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- lžíce citronové šťávy
- sůl, pepř
Postup: Květák rozebereme na růžičky a v mírně osolené vodě ho uvaříme doměkka. Mezitím si na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a orestujeme na něm plátky česneku. Vodu z květáku slijeme a uvařený květák vhodíme do mixéru. Přidáme zeleninový vývar, orestované máslo s česnekem, a lahůdkové droždí. V průběhu mixování postupně přiléváme mléko tak, aby měla omáčka krémovou konzistenci. Nakonec omáčku dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a můžeme podávat.
Dobrou chuť :-)
No tak to určitě teda zkusím!
OdpovědětVymazatZkus, uvidíš, že květákovou omáčku si zamiluješ :-)
VymazatA do prčic! Myslím, že to bude jedno z těch jídel, nak terých budu závislá! :)
OdpovědětVymazatTo snad ne :-D
Vymazathm zajímavé, šmakouna jsem ještě nevyzkoušela tak možná zkusím tyhle nudle :)
OdpovědětVymazatTy nudle jsou fajn. Obsahují spoustu bílkovin a málo tuků. Sice ta konzistence je úplně jiná, než u klasických těstovin, ale zase si toho můžeš dát hromadu a bez výčitek :-)
Vymazat