Špagety se špenátovým pestem, cizrnou a kešu

Těstoviny jsou úžasné v tom, že si je můžete připravit na milion různých způsobů a pokaždé budou chutnat jinak. Dnes jsem připravila špagety se špenátovým pestem, cizrnou a kešu. Díky špenátovému pestu budou těstoviny krásně barevné a veselé.

Budeme potřebovat:

  • špagety (nejlépe ze semolinové mouky)
  • hrst nastrouhaného sýru Gran Moravia + na posypání
  • hrst slunečnicových semínek
  • hrst čerstvých špenátových listů
  • 1 stroužek česneku
  • olivový olej
  • uvařená cizrna
  • kešu
  • hrubozrnná mořská sůl

Postup: Do mixéru vhodíme špenátové listy, slunečnicová semínka, česnek a nastrouhaný sýr. Pomalu mixujeme a přiléváme olivový olej, dokud nám nevznikne hladké pesto. Hotové pesto ochutíme solí a smícháme ho s uvařenými špagetami. Nakonec do těstovin vmícháme hrst uvařené cizrny a kešu oříšky. Před podáváním posypeme nastrouhaným sýrem Gran Moravia, ozdobíme lístkem špenátu a můžeme podávat.

Dobrou chuť :-)

5 komentářů:

  1. Tak to vypadá naprosto luxusně! Stejně pořád je mi záhadou, kde stále bereš nápady na tvoje články :) Vydáváš je opravdu často!

    OdpovědětVymazat
  2. Ty máš tak skvělé nápady! Kombinovat špenát, cizrnu a kešu oříšky by mě nikdy nenapadlo a přitom to vypadá tak dobře! :-) Další recept, který musím zkusit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujiii :-) Tyhle těstoviny určitě vyzkoušej .. ta kombinace je fakt moc dobrá :-)

      Vymazat
  3. Moc děkuju! Videa určitě toč, jsi hrozně příjemná, bude radost se na ně dívat :)

    OdpovědětVymazat

 

Koupit kuchařku