Skořicový koláč s kokosovo-mandlovou drobenkou

Miluji vůni skořice. Vždy, když peču skořicový koláč, jeho vůně se line celou kuchyní. No a tenhle se obzvlášť povedl. Je krásně nadýchaný, jemný a křupavá kokosovo-mandlová drobenka Vás prostě dostane.

Budeme potřebovat (na koláč):

  • 3 zralé rozmačkané banány
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 1 a 1/2 hrnku špaldové mouky
  • 1 vejce
  • 1/3 hrnku kokosového oleje
  • 1/2 balení prášku do pečiva bez fosfátů
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1 lžička přírodního vanilkového aroma
  • špetka soli

na drobenku:

  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 1/2 hrnku nasekaných mandlí
  • 1/4 hrnku strouhaného kokosu
  • 2 lžíce špaldové mouky
  • 1 lžička skořice
  • 4 lžíce přepuštěného másla

Postup: V míse smíchejte banány, cukr, vejce, olej a vanilkové aroma. Přidejte mouku, kypřící prášek, skořici a špetku soli. Připravené těsto vlijte do formy vymazané kokosovým olejem. V další misce smíchejte všechny přísady na drobenku kromě másla. Poté přidejte máslo a pomocí rukou ho zapracujte tak, aby se spojilo se všemi surovinami a vytvořilo křupavou drobenku. Tou pak posypte připravené těsto a trochu ji zatlačte do koláče, aby Vám z něho potom nepadala. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 45 minut. Po vytažení ho necháme vychladnout a můžeme podávat. 

Dobrou chuť :-)

6 komentářů:

  1. zrovna dneska jsem pekla něco podobného,ale dělala jsem to do malinkých mističek :D tyhle koláče jsou super

    OdpovědětVymazat
  2. U množství skořice neznám slovo "lžička" :D..

    OdpovědětVymazat

 

Koupit kuchařku