Pečený chřest s holandskou omáčkou

Chřestová sezóna je v plném proudu a ani já jsem neodolala a připravila jednu chřestovou pochoutku. Tento recept jste mohli najít i v dubnových Zajících v krabici. A jaká by to byla holandská omáčka bez přepuštěného másla? Tak pojďme na to :-)

Budeme potřebovat:

  • chřest 
  • 3 lžíce přepuštěného másla
  • 3 žloutky 
  • šťáva z půlky citronu 
  • hrubozrnná mořská sůl 
  • pepř

Postup: Chřest rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. V misce smícháme lžíci přepuštěného másla se solí a pepřem a touto směsí chřest potřeme. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 10 minut. Mezitím si připravíme holandskou omáčku. Nad párou ušleháme žloutky. Vznikne nám nadýchaná pěna, do které pomalu zašleháváme přepuštěné máslo, až získáme hladký krém. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Takto připravenou omáčkou přelijeme pečený chřest a můžeme podávat.

Dobrou chuť :-)

1 komentářů:

 

Koupit kuchařku