Budeme potřebovat:
- 150 g pohankové mouky
- 100 g špaldové mouky
- 70 g přepuštěného másla
- 50 ml mléka
- 1 žloutek
- hrubozrnná mořská sůl
- sezamová a lněná semínka
Postup: Mouku smícháme s rozpuštěným máslem a mlékem. Vypracujeme hladké těsto, které se nám nebude lepit na ruce. Z těsta vytvoříme bochánek a rozdělíme ho na dvě části. Z obou částí vyválíme cca 0,5 cm tlustou placku, ze které pak vykrajujeme požadované tvary. Vykrojené těsto naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme ho rozšlehaným žloutkem. Na závěr krekry posypeme hrubozrnnou solí a semínky. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 15 minut.
Dobrou chuť :-)
Tak ty vypadají naprosto úžasně!! :)
OdpovědětVymazatMužu dát místo přepuštěného másla, které rovnou koupim, tak klasicke máslo, které rozpustím v rendlíku? Jinak vypadaji božsky ;)
OdpovědětVymazatUrčitě může být i klasické rozpuštěné máslo :-) A děkuji.
VymazatRecept ukládám do záložek :) Určo vyzkouším. Hlavně už si musím koupit tu špaldovou mouku.
OdpovědětVymazatŠpaldovou mám doma pořád .. bez ní už nepeču :-)
VymazatVypadají naprosto fantasticky :) mnaam :)
OdpovědětVymazatJeště jsem nic z pohankové ani špaldové mouky nezkoušela, musím to napravit :)
Monča
Děkuji :-) Pohanková a špaldová mouka jsou chuťově mnohem lepší než klasická obyčejná mouka. Určitě doporučuji vyzkoušet :-)
VymazatV sobotu je 100% upeču, díky za inspiraci! :)
OdpovědětVymazatRádo se stalo :-)
Vymazatjé mám jen jáhlovou a kukuřičnou mouku..To asi není to pravé :-(
OdpovědětVymazatMůžeš to zkusit, ale obávám se, že to asi nebude držet pohromadě :-/
VymazatA čím nahradit špaldovou mouku aby to bylo bezlepkové?
OdpovědětVymazatJakoukoliv jinou bezlepkovou moukou. Můžete udělat jen pohankové krekry.
VymazatDíky. Š.
VymazatJsou naprosto výborné!!! Zapojila jsem svoje malé pomocnice, spokojenost na všech frontách :-)
OdpovědětVymazatMoc děkuji za pochvalu :-) Jsem ráda, že chutnaly :-)
Vymazatvypadají úžasně:) přemýšlím, že je udělám...jen nevím ta mouka pohanková i špaldová je lepší hrubá nebo hladká? díky za odpověď
OdpovědětVymazatMoc děkuji :-) Pohankovou mouku používám hladkou a špaldovou mouku kupuji celozrnnou jemně mletou :-)
VymazatDobry den, jak dlouho vydrzi porad cerstve a dobre? Dekuji za odpoved. Tereza
OdpovědětVymazatDobrý den, bohužel to nemám vyzkoušeno. U nás vždy zmizí ještě tentýž den. Ale vzhledem k tomu, že krekry obsahují máslo a mléko, doporučuji je spotřebovat co nejdřív :-)
VymazatDobrý den, právě jsem je upekla a jsou luxusní. Zatím jsem v pečení zdravých věcí začátečník a hodně zkouším metodou pokus-omyl, ale tenhle Váš recept si jdu hned přepsat do sešítku s recepty, abych ho měla při ruce. Jen jsem dala jednou tolik mléka, protože mi těsto nešlo dát dohromady.. Děkuji za recept Jíťa
OdpovědětVymazatDobrý den, tak to mám radost, že Vám krekry chutnají :-)
Vymazat