Míchaná vejce s pažitkou a grilovanou jarní cibulkou

Míchaná vejce - pro někoho úplně obyčejné jídlo. Pokud si je ale připravíte podle mého receptu, použijete domácí vejce a ugrilujete si k nim jarní cibulku, povznesete toto jídlo do úplně jiných rozměrů.

Budeme potřebovat (na 1 porci):

  • 3 domácí vejce 
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • 1 velká hrst nasekané pažitky
  • 4 jarní cibulky
  • hrubozrnná mořská sůl

Postup: Jarní cibulky omyjte a naskládejte je vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem. Cibulky potřete přepuštěným máslem a posypte mořskou solí. Takto připravené cibulky pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 8-10 minut. Na pánvi rozehřejte lžíci másla, přidejte nasekanou pažitku a nechte ji cca na 2 minutky obalit v másle. Do pánve rozklepněte 3 celá vejce. Vařečkou míchejte pouze bílky a žloutky nechte prozatím vcelku. Jakmile se bílky srazí, odstavte pánev z plotny a teprve v tuto chvíli zamíchejte žloutky dohromady s bílky. Jen tak zůstanou vejce krásně vláčná a "tekutá". Dochutíme solí a servírujeme s grilovanými cibulkami a žitným chlebem. 


Dobrou chuť :-)

10 komentářů:

  1. Asi se nechám dneska inspirovat a udělám dnes k večeři, vypadá to báječně a určitě chci vyzkoušet nápad - prvně bílky, pak až žloutky ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) To rozmíchání bílků a pak až žloutků jsem odkoukala v jednom videu. Tak jsem si míchaná vejce podle toho připravila a jsou vážně úžasná. Snad Ti budou chutnat taky :-)

      Vymazat
  2. To vypadá úžasně :)

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Mňam, tohle miluju na večeři :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky .. na večeři, na snídani a klidně i na oběd :D

      Vymazat
  4. Tak jsem neodolala a dneska jsem posnídala tuto dobrotu.. vajíčka jsem vždycky měla suchá, ale udělat je takto.. ÚŽASNÉ :-) Moc děkuji za recept.. Monča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to je přesně ten trik, díky kterým nebudou míchaná vajíčka už nikdy suchá. Jsem moc ráda, že Ti chutnalo :-)

      Vymazat
  5. Uzasny..jen sem nemel nechavat tak dlouho zloutky na plotne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Chce to fakt rozmíchat jen ty bílky, až jsou úplně tuhé, odstavit pánev z plotny a pak už bez plamenu rozmíchat žloutky. Příště se to určitě povede :-)

      Vymazat

 

Koupit kuchařku