Budeme potřebovat (pro 2 osoby):
- 1 menší květák
- 1 hrnek jáhel
- 1 lžíce přepuštěného másla
- 1 hlavička česneku
- olivový olej
- sůl
Postup: Nejprve si připravíme pečený česnek. Odřízněte vrch palice česneku tak, aby byly vidět všechny stroužky. Česnek potřete olivovým olejem a zabalte do alobalu. Zabalený česnek pečte v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 30 minut. Po upečení rozbalte alobal a česnek vytáhněte. Jáhly uvaříme podle návodu na obalu a odložíme stranou. Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Jakmile je květák uvařený, slijeme vodu a přidáme k němu uvařené jáhly. Vmícháme lžičku přepuštěného másla a necháme ho rozpustit. Nakonec do směsi vymáčkněte všechen upečený česnek ze stroužků. Ponorným mixérem rozmixujte hmotu na jemnou kaši. V případě potřeby osolte a podávejte s pečeným masem.
Dobrou chuť :-)
No teda! Vypadá to skvěle a umím si představit, jak lahodné to musí být. Pečený česnek jsem ještě nikdy nezkoušela.. předpokládám, že po upečení už není asi tak ostrý, že? :-)
OdpovědětVymazatTak zkus. Pečený česnek jsem poprvé zkoušela v restauraci ke steaku a byl úžasný. Tak jsem si řekla, že si ho připravím i doma. Po upečení se jeho chuť krásně zjemní :-)
VymazatPečený česnek je dobrota, ale ta kaše to je pro mě novinka a květák miluju, takže moc děkuji za 'spešltip' určitě vyzkouším!-)
OdpovědětVymazatTa kaše byl takový můj experiment a nakonec to dopadlo lépe, než jsem čekala. Úžasná lahůdka :-)
VymazatTeda, jáhlovo-květáková kaše vypadá zajímavě. :-) Receptů na kaši není nikdy dost. :-)
OdpovědětVymazatPřesně tak. Kaší není nikdy dost a kombinací, jak je připravit je hrozně moc :-)
Vymazat