Crostini s uzeným lososem a balzamikovým krémem

Crostini jsou vlastně takové české jednohubky. Patří k nejoblíbenějším italským předkrmům. Jedná se o opečené krajíčky chleba nebo bagety s nejrůznějšími druhy pomazánek nebo oblíbených lahůdek. A protože miluji uzeného lososa, zvolila jsem tuto "rybí" variantu. Lososa jsem nechala marinovat v bílém balzamikovém krému s příchutí pomeranče a citrónu. Vyzkoušejte je a zamilujete se na první sousto.

Budeme potřebovat:

  • tmavá celozrnná bageta
  • bílý balzamikový krém Kalamáta s pomerančem a citrónem
  • uzený losos
  • tvaroh
  • plátky citrónu
  • snítky pažitky
  • olivový olej

Postup: Plátky uzeného lososa potřeme balzamikovým krémem a necháme ho v lednici cca 30 minut odležet. Bagetu nakrájíme na plátky a necháme je opéct v troubě. Opečené plátky bagety potřeme lehce olivovým olejem. Každý plátek namažeme tvarohem, poklademe uzeným lososem a ozdobíme citrónem. Naservírujeme na talíř, ozdobíme balzamikovým krémem, snítkou pažitky a můžeme podávat.


Dobrou chuť :-)

2 komentářů:

 

Koupit kuchařku