Bílé fazole s uzeným šmakounem

Dnes mám pro Vás další recept ze série vaření se Šmakounem. Tentokrát jsem zkoušela uzenou variantu a připravila dietní verzi klasických fazolí na husto. Samozřejmě si je můžete připravit i s opečenou slaninkou, ale proč to nezkusit zdravěji?

Budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 300 g bílých fazolí
  • 1 cibule
  • 1 balení uzeného Šmakouna
  • stroužek česneku
  • 1 lžíce špaldové mouky
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • majoránka
  • sůl, pepř

Postup: Fazole uvaříme ve vodě doměkka. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, zahustíme lžící mouky a vmícháme ji do uvařených fazolí. Přidáme prolisovaný česnek, majoránku, sůl a pepř. Uzeného Šmakouna nakrájíme na kostičky a orestujeme ho dohněda na pánvi. Podáváme s uvařenými fazolemi a snítkou pažitky. 


Dobrou chuť :-)

5 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej .. je to taková zdravá verze klasických fazolí na husto :-)

      Vymazat
  2. hm, fazole se šmakounem, to mě ještě nenapadlo! Určitě vyzkouším!! Recept dávám do oblíbených... láká mě tam ta majoránka s česnekem v kombinaci s fazolemi... Díky za inspiraci! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, určitě to vyzkoušej. Ten uzený Šmakoun se k těm fazolím perfektně hodí a majoránka s česnekem přece nesmí chybět :-)

      Vymazat

 

Koupit kuchařku