Budeme potřebovat (na 2 porce):
- 300 g bílých fazolí
- 1 cibule
- 1 balení uzeného Šmakouna
- stroužek česneku
- 1 lžíce špaldové mouky
- 1 lžíce rostlinného oleje
- majoránka
- sůl, pepř
Postup: Fazole uvaříme ve vodě doměkka. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, zahustíme lžící mouky a vmícháme ji do uvařených fazolí. Přidáme prolisovaný česnek, majoránku, sůl a pepř. Uzeného Šmakouna nakrájíme na kostičky a orestujeme ho dohněda na pánvi. Podáváme s uvařenými fazolemi a snítkou pažitky.
Dobrou chuť :-)
Super, vyzkouším.
OdpovědětVymazatUrčitě vyzkoušej .. je to taková zdravá verze klasických fazolí na husto :-)
VymazatVypadá to moc dobře :)
OdpovědětVymazathm, fazole se šmakounem, to mě ještě nenapadlo! Určitě vyzkouším!! Recept dávám do oblíbených... láká mě tam ta majoránka s česnekem v kombinaci s fazolemi... Díky za inspiraci! :)
OdpovědětVymazatDíky, určitě to vyzkoušej. Ten uzený Šmakoun se k těm fazolím perfektně hodí a majoránka s česnekem přece nesmí chybět :-)
Vymazat