Budeme potřebovat:
- 1/2 bulvy celeru
- 1/2 kořene petržele
- 2 větší brambory
- 20 g Sedlčanského krémového Modřenínu
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička přepuštěného másla
- sůl, pepř
- 1/2 kostky zeleninového bujonu Würzl
- petrželka
Postup: Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Lžíci přepuštěného másla necháme v hrnci rozpustit, přidáme nakrájenou zeleninu a necháme chvilku restovat. Vše zalijeme vodou, přidáme bujon a necháme vařit, dokud nebude zelenina měkká. Ponorným mixérem pak všechno rozmixujeme na hladký krém. Přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř. Polévku v misce posypeme rozdrobeným modrým sýrem, petrželkou a můžeme podávat.
Dobrou chuť :-)
Tobě to vypadá krásně, ale kdybych to udělala já, určitě by to byla patlanice :D
OdpovědětVymazatNéééé, musíš to jen hezky nazdobit a je to :-D
VymazatJé, s tím celerem jsem se chtěla skamarádit už v podobě celerového pyré, jako příloha, i celerovou polévku jsem měla v plánu, ale ještě na nic nepřišla řada :/ Ale Tvůj recept mě k tomu zase popohnal! :)
OdpovědětVymazatA děkuji za milý komentář :))
Já celer zbožňuju .. třeba takové celerové hranolky mi chutnají mnohem víc, než klasické bramborové. A po celerových chipsech bych se mohla utlouct. Tak určitě vyzkoušej :-)
VymazatVypadá to naprosto úžasně!! Také miluji polévky a tyto krémové a husté mám snad nejraději. :) Takže moc děkuji za recept! Určitě to někdy vyzkouším :)
OdpovědětVymazatDiary of a Girly Things
Děkuji :-) Taky mám ráda husté polévky a hodně zeleniny. Zasytí tě a jsou zároveň zdravé :-)
Vymazatvyzerá to úplne chutne, a ten syr na tom! ňom ňom :)
OdpovědětVymazatľúbezná
Jooo, ten sýr je na tom nej .. krásně se rozpustí a polévka je pak taková krémová :-)
VymazatMňam, to vyzerá ako jedlo z päťhviezdičkovej reštaurácie, krása!! :-)
OdpovědětVymazatThe city of fashion
Ooo, děkuji za pochvalu :-)
VymazatVyzkoušela jsem a je výborná :) Ale musím říct, že osobně mi více chutná bez sýra (jak jsem zjistila, když jsem se nemohla odtrhnout a vracela se ještě se lžící do hrnce ;) )
OdpovědětVymazatTak to jsem moc ráda. Já jsem ji pak zkoušela připravit ještě s česnekovými krutóny a byla taky výborná. Zeleninové krémy jsou prostě nej :-)
VymazatTez zeleninove kremy zboznuji �� Vcera jsem si posmakla na petrzelove. v receptu je uvedeno 1/2 petrzele. Je to mysleno jako pul korene? Diky za odpoved, M.
OdpovědětVymazatAno, je to myšleno jako 1/2 kořene. Dopíšu to do postupu, aby nevznikaly nějaké zmatky :-)
VymazatAbsolutně TOP, jedna z nejlepších krémových polívek co jsem kdy jedla!!! Celer miluju, ale nikdy by mě to nenapadlo, ani nevim proč. Skvělej recept, díky ;)
OdpovědětVymazatTak to jsem moc ráda, že ti polévka chutnala :-) Děkuji za komentář!
VymazatTuto polévku zde objevila ségra. Každopádně, co jsem ji ochutnala, skláním poklonu nejen před ní, ale take před autorkou. Je to nejlepší polévka, co jsem kdy jedla!! A to, že polévky zbožňuji. Děkuji za skvělý recept - kombinace použitých ingrediencí by mě nikdy nenapadla :-)
OdpovědětVymazatMoc děkuji za pochvalu. Jsem ráda, že vám polévka chutnala!
Vymazat