Grilovaný hermelín s rukolou a hroznovým vínem

Hermelín - to je taková česká klasika. Je napodobeninou francouzského camembertu a všichni ho milujeme. Letní grilování si bez hermelínu nedokážu představit. I když je pravda, že hermelín je tak trochu kalorickou bombou co se týče obsahu tuku. Naštěstí už se vyrábí i hermelíny, které Vaši figuru až tolik neohrozí. A když ho zkombinujete se zeleninou a výbornou zálivkou, získáte tak jednoduchý a chuťově úžasný salátek.

Budeme potřebovat:

  • Sedlčanský hermelín figura
  • rukola
  • hroznové víno (lepší je červené)
  • vlašské ořechy
  • 2 lžíce oleje z vlašských ořechů (můžete nahradit olivovým)
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžička medu
  • 1 lžíce koření na grilovaný sýr

Postup: Do misky vlijeme jednu lžíci oleje, přidáme koření na grilovaný sýr a promícháme. V této směsi pečlivě ze všech stran obalíme hermelín. Ten pak položíme na kus alobalu, zabalíme a dáme péct pod gril do trouby. Pečeme při 180 stupních cca 15 minut. Mezitím si uděláme zálivku. Ta nám vznikne smícháním oleje, balzamikového octa a medu. Rukolu omyjeme, rozprostřeme na talíř a pokapeme připravenou zálivkou. Jakmile je hermelín hotový, přendáme ho doprostřed talíře. Vše nakonec posypeme rozpůlenými kuličkami hroznového vína a vlašskými ořechy. 

Dobrou chuť :-)

14 komentářů:

  1. ooooch, Mišo, vy mi plníte chuťové sny, ale opravdu.....náádhera, opět a znovu, inspirace :) díííky

    OdpovědětVymazat
  2. Ooooou, miluju grilovaný hermelín :3

    OdpovědětVymazat
  3. to vypadá skv+le :)
    PS: U mě na blogu probíhá GIVEAWAY, která bude již brzy končit!:)
    www.lovies47.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Miluju grilovaný hermelín! Jakmile je tam to správné koření, tak je to mňamka! :)

    OdpovědětVymazat
  5. škoda, že hermelín mi nechutná :( :D
    the-biggestfear.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. mám koupený kozí hermelín, ostatní suroviny taky mám, tak dnešní večeře je jasnááá, se těším na tu chuť, na oběd jsem si dala zapečený fenykl a večer tahle dobrota

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O kozím hermelínu slyším poprvé, budu se po něm muset mrknout :-) No tak to jsem ráda, že jsem Tě inspirovala. Doufám, že bude chutnat :-)

      Vymazat
    2. vynikajííícííí(do večera jsem nevydržela), mňamkaaaa, moc jsem si pochutnala a určitě to bude mezi mými velmi oblíbenými jídly, díky

      Vymazat
  7. Kéž by ty grily nebyly teď v létě tak drahé. To je strašné jak se všechno zdražuje. Kdo by si to byl býval pomyslel někdy v roce 2018 kdy jsme si fixovali hypotéku na 1,89 %, že na konci pětileté inflace budeme najednou na hypotéce platit z původních 18 tisíc nedozírných 42 tisíc..

    OdpovědětVymazat

 

Koupit kuchařku