Pappardelle s hráškovo-mátovým pestem

Co na těstovinách miluji nejvíc je to, že jich existuje tolik druhů. Nemusíte jíst pořád jenom špagety a kolínka. Ráda při vaření experimentuji a proto jsem pro tento recept zvolila pappardelle. Jejich název pochází z italského pappare - "polykat". Koupit je můžete buď s rovným nebo vroubkovaným okrajem. Mě se hrozně líbí ty vroubkované. Vypadají na talíři tak krásně. Na těstovinách se rozhodně nevyplatí šetřit, protože to poznáte nejenom v chuti, ale i v kvalitě. Já kupuji těstoviny vyrobené ze 100% semolinové mouky. Nerozvaří se Vám a chutnají excelentně. No a když je zkombinujete s mým hráškovo-mátovým pestem, máte gurmánský zážitek zaručen!

Budeme potřebovat:

  • pappardelle
  • 1 hrnek rozmraženého hrášku
  • hrst vlašských ořechů
  • olivový olej
  • 1 stroužek česneku
  • hrst mátových lístků
  • 1/2 hrnku strouhaného parmezánu nebo sýru Gran Moravia
  • sůl, čerstvě mletý pepř (dle potřeby)

Postup: Do osolené vroucí vody vložíme těstoviny a necháme je vařit. Mezitím si připravíme pesto. Do mixéru nasypeme hrášek, ořechy, česnek, mátu, parmezán a začneme mixovat. Během mixování postupně přiléváme olivový olej. Vznikne nám hladké a jemné pesto. V případě potřeby ho dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Pesto smícháme s uvařenými těstovinami a můžeme podávat. 

Dobrou chuť :-)

9 komentářů:

  1. Tak to určitě vyzkouším! díky za tip! Coolinářka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě zkus a pak dej vědět, jak Ti chutnalo :-)

      Vymazat
  2. mnam tak tohle vypadá hodně dobře :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to vypadá ovšem luxusně!!
    the-biggestfear.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Odpovědi
    1. Záleží, kolik toho sníš :-) Já si dávám pesta hodně, takže to byla porce akorát pro mě .. ale klidně přidej trošku od všeho a budeš mít porce dvě :-)

      Vymazat
    2. Stačí jedna porce, děkuji. :)

      Vymazat

 

Archiv blogu

Cooking with Šůša

Cooking with Šůša

mytaste.cz

myTaste.cz

Čtenáři