Že znáte jenom fazole na husto? Omyl. Z fazolí se dá upéct i výborný dezert. Rozhodla jsem se pro fazolové brownies ve veganské verzi. Bez vajec a bez mouky. Díky arašídovému máslu jsou brownies krásně vláčné, obsahují zdravé tuky a jsou tak ideální snídaní pro start do nového dne :-)
Budeme potřebovat:
- 1 plechovka (400 g) červených fazolí
- 100 g arašídového másla
- 2 zralé banány
- 1 hrnek najemno rozemletých ovesných vloček
- 1/4 hrnku kvalitního kakaa
- 1 lžíce mleté skořice
- 1 lžíce přírodního vanilkového aroma
- datlový nebo kokosový sirup (dle chuti)
- plátky mandlí
Postup: Do mixéru vhodíme všechny ingredience kromě ovesných vloček. Mixujeme tak dlouho, dokud nám nevznikne hladká hmota. Do té pak vmícháme ovesné vločky. Těsto vlijeme do zapékací mísy, posypeme plátky mandlí a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 30 minut.
Dobrou chuť :-)
Zní i vypadá to božsky! :-)
OdpovědětVymazatDěkuji :-) Taky to božsky chutná.
VymazatUrčitě vyzkouším :-) vypadá to skvěle http://zdraveahrave.blogspot.cz/
OdpovědětVymazatVyzkoušej :-) A děkuji.
Vymazatbanán, arašídové máslo.. miluju tu kombinace!!!
OdpovědětVymazathttp://the-biggestfear.blogspot.cz/
Jojo, nejlepší kombinace, co může být :-)
VymazatZatím jsem na tvůj blog jen nahlédla, ale už jsem zde našla inspiraci. Tvůj blog se mi moc líbí, máme podobné chutě :)
OdpovědětVymazatMoc děkuji :-) Taky už jsem koukala k tobě na blog a máš ho moc krásný. Určitě ho budu navštěvovat častěji :-)
Vymazattak to jsme na tom stejně, chystám se vyzkoušet spoustu tvých receptů, první budou ovesné vločky s malinami :)
VymazatSuper výběr. Tak dej pak vědět, jak ti chutnaly :-)
VymazatDÍKY !!!
OdpovědětVymazatTento recept jsem našla na FB ve skupině veganská DIY kuchařka, tak jsem ho podle obrázku otevřela - vidím čokoládu a oči mi zahvězdičkovaly. Ještě lepší zjištění, když jsem koukla na ingredience a zjistila jsem, že všechno mám doma. A že kromě míchání není s ní co potřeba (nesnáším vaření!!!) Hned jsem jí tedy upekla. Napoprvé nic moc. Napodruhé božíííí.
Teď jsem si recept ještě trošičku upravila. Nedávám tolik sirupu, zato jsem si sladkost vynahradila na kousky nakrájenými datlemi (mňam!), nedávám tolik kakaa, zato jsem přidala více skořice. Zjištěni - hořká čokoláda se tam vůbec nehodí.
Jezdím pracovně na 2-3 dny pravidelně pryč. Ideálka tato buchta na ranní snídani, která mi ty 3 dny vydrží.
Už si na ni pochutnali i nevegáči a já jsem z ní nadšená pro její vynikající výživové hodnoty.
Takže ještě jednou DIKY! :)
No tak to jsem ráda, že Ti chutnalo. Já totiž taky nemám ráda zdlouhavé vaření. Nejlepší je všechno smíchat dohromady, dát na plech a upéct :-) Miluju kakao, takže proto jsem ho tam dala tolik, ale samozřejmě si každý může recept upravit podle sebe :-) Ideální snídaně. Ještě jednou díky za pochvalu :-)
VymazatPro ty co nemaj radi kakao: nahradte ho karobem, jina chut a o trochu lepsi vyzivovy hodnoty :) jen neni tak tmavej. Browniesy super, zrovna nam v troube uz asi desatej pokus, dneska teda misto arasidovyho tahini, ale co vid :D diky za recept :)
VymazatJojo, karob je taky super :-) Jsem ráda, že ti brownies chutnají :-)
VymazatVčera jsem vyzkoušela a je naprosto skvělý!!! jako všechny Vaše recepty :) Děkuji za inspiraci k vaření :)
OdpovědětVymazatMoc děkuji za milý komentář. Jsem ráda, že ti chutnalo :-)
VymazatDíky za inspiraci, upravila jsem si dle svého a dle domácích zásob + těsto jsem nalila do plechu na muffiny = božský výsledek :)
OdpovědětVymazatTak to mám radost :-)
VymazatA dá se prosím udělat i ze sušených fazolí?
OdpovědětVymazatděkuji :)
Ano, ale musí být samozřejmě uvařené :-)
VymazatVážně výborné! :) doufala jsem, že ty fazole nebudou chutnat špatně, ale že to bude až takhle dobré?! To jsem tedy nečekala! Moc děkuji za super recept, tyhle stránky jsou opravdu senzační! :) Evča
OdpovědětVymazatDěkuji za milý komentář, jsem ráda, že ti chutnalo :-) A moc děkuji za pochvalu.
VymazatMoc dobré, pekla jsem s menší úpravou jako muffinky. Neměla jsem banány, dala jsem banánovo-kokosový džem, jablko a pár lískových ořechů. Určitě zopakuji
OdpovědětVymazatDěkuji, jsem ráda, že Vám chutnalo :-)
VymazatRecept vypada super, miluji arasidove maslo v dezertech. Prosim Vas, ta plechovka cervenych fazoli se mixuje aj s nalevem? Dekuji.
OdpovědětVymazatBez nálevu :-)
VymazatPěkný den, mohu použít místo arašídového másla, které nemám, kešu máslo?
OdpovědětVymazat