Fazolové brownies s arašídovým máslem

Že znáte jenom fazole na husto? Omyl. Z fazolí se dá upéct i výborný dezert. Rozhodla jsem se pro fazolové brownies ve veganské verzi. Bez vajec a bez mouky. Díky arašídovému máslu jsou brownies krásně vláčné, obsahují zdravé tuky a jsou tak ideální snídaní pro start do nového dne :-)

Budeme potřebovat:

  • 1 plechovka (400 g) červených fazolí
  • 100 g arašídového másla
  • 2 zralé banány
  • 1 hrnek najemno rozemletých ovesných vloček
  • 1/4 hrnku kvalitního kakaa
  • 1 lžíce mleté skořice
  • 1 lžíce přírodního vanilkového aroma
  • datlový nebo kokosový sirup (dle chuti)
  • plátky mandlí

Postup: Do mixéru vhodíme všechny ingredience kromě ovesných vloček. Mixujeme tak dlouho, dokud nám nevznikne hladká hmota. Do té pak vmícháme ovesné vločky. Těsto vlijeme do zapékací mísy, posypeme plátky mandlí a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 30 minut.

Dobrou chuť :-)

27 komentářů:

  1. Zní i vypadá to božsky! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě vyzkouším :-) vypadá to skvěle http://zdraveahrave.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. banán, arašídové máslo.. miluju tu kombinace!!!
    http://the-biggestfear.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Zatím jsem na tvůj blog jen nahlédla, ale už jsem zde našla inspiraci. Tvůj blog se mi moc líbí, máme podobné chutě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :-) Taky už jsem koukala k tobě na blog a máš ho moc krásný. Určitě ho budu navštěvovat častěji :-)

      Vymazat
    2. tak to jsme na tom stejně, chystám se vyzkoušet spoustu tvých receptů, první budou ovesné vločky s malinami :)

      Vymazat
    3. Super výběr. Tak dej pak vědět, jak ti chutnaly :-)

      Vymazat
  5. DÍKY !!!

    Tento recept jsem našla na FB ve skupině veganská DIY kuchařka, tak jsem ho podle obrázku otevřela - vidím čokoládu a oči mi zahvězdičkovaly. Ještě lepší zjištění, když jsem koukla na ingredience a zjistila jsem, že všechno mám doma. A že kromě míchání není s ní co potřeba (nesnáším vaření!!!) Hned jsem jí tedy upekla. Napoprvé nic moc. Napodruhé božíííí.
    Teď jsem si recept ještě trošičku upravila. Nedávám tolik sirupu, zato jsem si sladkost vynahradila na kousky nakrájenými datlemi (mňam!), nedávám tolik kakaa, zato jsem přidala více skořice. Zjištěni - hořká čokoláda se tam vůbec nehodí.
    Jezdím pracovně na 2-3 dny pravidelně pryč. Ideálka tato buchta na ranní snídani, která mi ty 3 dny vydrží.
    Už si na ni pochutnali i nevegáči a já jsem z ní nadšená pro její vynikající výživové hodnoty.
    Takže ještě jednou DIKY! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to jsem ráda, že Ti chutnalo. Já totiž taky nemám ráda zdlouhavé vaření. Nejlepší je všechno smíchat dohromady, dát na plech a upéct :-) Miluju kakao, takže proto jsem ho tam dala tolik, ale samozřejmě si každý může recept upravit podle sebe :-) Ideální snídaně. Ještě jednou díky za pochvalu :-)

      Vymazat
    2. Pro ty co nemaj radi kakao: nahradte ho karobem, jina chut a o trochu lepsi vyzivovy hodnoty :) jen neni tak tmavej. Browniesy super, zrovna nam v troube uz asi desatej pokus, dneska teda misto arasidovyho tahini, ale co vid :D diky za recept :)

      Vymazat
    3. Jojo, karob je taky super :-) Jsem ráda, že ti brownies chutnají :-)

      Vymazat
  6. Včera jsem vyzkoušela a je naprosto skvělý!!! jako všechny Vaše recepty :) Děkuji za inspiraci k vaření :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za milý komentář. Jsem ráda, že ti chutnalo :-)

      Vymazat
  7. Díky za inspiraci, upravila jsem si dle svého a dle domácích zásob + těsto jsem nalila do plechu na muffiny = božský výsledek :)

    OdpovědětVymazat
  8. A dá se prosím udělat i ze sušených fazolí?

    děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  9. Vážně výborné! :) doufala jsem, že ty fazole nebudou chutnat špatně, ale že to bude až takhle dobré?! To jsem tedy nečekala! Moc děkuji za super recept, tyhle stránky jsou opravdu senzační! :) Evča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za milý komentář, jsem ráda, že ti chutnalo :-) A moc děkuji za pochvalu.

      Vymazat
  10. Moc dobré, pekla jsem s menší úpravou jako muffinky. Neměla jsem banány, dala jsem banánovo-kokosový džem, jablko a pár lískových ořechů. Určitě zopakuji

    OdpovědětVymazat
  11. Recept vypada super, miluji arasidove maslo v dezertech. Prosim Vas, ta plechovka cervenych fazoli se mixuje aj s nalevem? Dekuji.

    OdpovědětVymazat
  12. Pěkný den, mohu použít místo arašídového másla, které nemám, kešu máslo?

    OdpovědětVymazat

 

Koupit kuchařku