Omáčka z červené řepy se sýrem a ořechy

A zase ta řepa. Minule jsem pekla dortík (zde) a dnes to bude omáčka. Předem bych chtěla upozornit, že tento recept je pouze pro opravdové milovníky červené řepy. A jakkoliv se může zdát omáčka na první pohled děsivá, při ochutnání nebudete chtít nikdy přestat.

Budeme potřebovat:

  • 2 menší červené řepy
  • 1 cibule
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • niva
  • hrst vlašských ořechů
  • celozrnné těstoviny
  • sůl, pepř

Postup: Nejprve si uvaříme červenou řepu. Jakmile je řepa měkká, necháme ji vychladnout a poté ji oloupeme. Mezitím si na oleji osmahneme cibulku. Řepu nakrájíme na menší kousky a spolu s osmaženou cibulkou ji rozmixujeme v mixéru dohladka. Omáčku vlijeme do hrnce, zjemníme jogurtem, ochutíme solí, pepřem a prohřejeme. Nyní už jen stačí uvařit si k omáčce těstoviny, posypat sýrem a vlašskými ořechy.

Dobrou chuť :-)


6 komentářů:

  1. Musím říct, že to vypadá dost zajímavě :D..červenou řepu mám ráda takže určitě někdy zkusím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej .. ta chuť je neobvyklá ale moc dobrá! :-)

      Vymazat
  2. Tak jsem vyzkoušela a je to úžasné...:) Další tvé jídlo,které nevařím naposledy..:) Moc dobrá kombinace chutí a další plus,že je jídlo velmi rychlé..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda! :-) Kombinace červené řepy, sýru a ořechů mám moc ráda a tohle je taková skvělá rychlovka :-)

      Vymazat

 

Koupit kuchařku