Polentovo-cizrnové krekry

Určitě to všichni znáte. Máte chuť na něco slaného k zakousnutí, ale nechcete mít výčitky, že jste si dali něco nezdravého. Před očima vidíte balíček chipsů, který jste si schovali do spíže pro případ nouze. Jistě, jednodušší by bylo zajít si pro ty brambůrky a spořádat je u televize na posezení :-D Pokud si ale dáte trošku práce a upečete si vlastní domácí krekry, uvidíte, že už nebudete chtít žádné jiné :-)

Budeme potřebovat:

  • 2 hrnky cizrnové mouky
  • 1 hrnek instantní polenty
  • olivový olej
  • 1 hrnek studené vody
  • sůl

Postup: Ve větší míse smíchejte mouku, polentu a vodu. Vše osolte a pomocí rukou zpracujte těsto. Pokud je těsto moc lepkavé, přidejte ještě trochu mouky. Vál, na kterém budete těsto zpracovávat posypte také moukou a pomoučete si i váleček. Pomocí něho vyválejte tenký plát. Z těsta pak vykrajujeme tvary, jaké se nám budou zrovna líbit. Krekry poté přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečící papír potřete trochou olivového oleje, aby se Vám sušenky nepřipálily. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 10-15 minut. Doporučuji podávat s jogurtovo-česnekovým dipem :-)



Dobrou chuť :-)



7 komentářů:

  1. Ahoj, bezva recept, navíc krásně provedený! :)
    Můžu se zeptat, kde kupuješ cizrnovou mouku?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc děkuji. Cizrnová mouka se dá koupit ve zdravé výživě :-)

      Vymazat
    2. Vážně? :) Tak to se musím podívat pořádně... Je pravdy, že vždycky koukám jen po žitné a pohankové :)

      Vymazat
  2. Krásně, hned bych ochutnala, :-) cizrnová mouka je běžně ve zdravých výživách, ale kde jste sehnala formičku? Zdeňka

    OdpovědětVymazat
  3. ahoj, prosím, kolik tak dáváš soli, aby to bylo akorát? :-) díky moc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :-) To záleží .. každý má jiné chuťové buňky .. já třeba solím hrozně málo .. musíš to osolit a pak vyzkoušet těsto, jinak to asi nepůjde :-)

      Vymazat

 

Cooking with Šůša

Cooking with Šůša

mytaste.cz

myTaste.cz

Čtenáři