Suroviny:
- 2 porce lososa
- 250 g rýže arborio
- 3 červené papriky
- 1 střední cibule
- 500 ml zeleninového vývaru
- 15 g másla (+ 15 g do rizota)
- 1 lžíce olivového oleje
- parmazán
- 1 citron
- sezamová semínka
- sůl, čerstvě mletý pepř
Postup: Papriky omyjte, vyskládejte je na plech vyložený pečícím papírem a dejte do trouby.
Pečte až do částečného zčernání cca 20 minut.
Poté papriky přendejte do igelitového sáčku nebo a nechte je zapařit. Hotové papriky stáhněte ze slupky, zbavte semínek a nakrájejte je nadrobno.
Z citronu si vymačkáme šťávu. Přidáme pár lžic olivového oleje a sůl. Připravenou směsí potřeme lososa, posypeme sezamovými semínky a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů cca 15 minut.
Cibuli nakrájejte nadrobno. V pánvi rozehřejte máslo s trochou olivového oleje a orestujte cibuli. K cibuli vsypte rýži a za stálého míchání restujte dalších 5 minut. K rýži přidávejte postupně vývar a pomalu vařte, dokud se všechen vývar neabsorbuje. Ve chvíli, kdy je rýže uvařená na skus, přidejte máslo a nakrájené papriky. Rizoto ochuťte solí, pepřem a nakonec přidejte nastrouhaný parmazán.
Hotové rizoto podávejte s upečeným lososem a sektem ve sklenici na bílé víno při teplotě 8-9 °C.
Z citronu si vymačkáme šťávu. Přidáme pár lžic olivového oleje a sůl. Připravenou směsí potřeme lososa, posypeme sezamovými semínky a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů cca 15 minut.
Cibuli nakrájejte nadrobno. V pánvi rozehřejte máslo s trochou olivového oleje a orestujte cibuli. K cibuli vsypte rýži a za stálého míchání restujte dalších 5 minut. K rýži přidávejte postupně vývar a pomalu vařte, dokud se všechen vývar neabsorbuje. Ve chvíli, kdy je rýže uvařená na skus, přidejte máslo a nakrájené papriky. Rizoto ochuťte solí, pepřem a nakonec přidejte nastrouhaný parmazán.
Hotové rizoto podávejte s upečeným lososem a sektem ve sklenici na bílé víno při teplotě 8-9 °C.
2 komentářů:
Wygląda to super. Pozdrawiam.
Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
Okomentovat