Recept na cheesecake s lesním ovocem:
- 180 g máslových sušenek
- 500 g mascarpone
- 70 g másla
- 3 vejce
- 80 g třtinového cukru
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 vanilkový cukr
- 200 g mraženého lesního ovoce
- 1 balení červeného dortového želé
Postup: Sušenky rozmixujeme v mixéru a poté je smícháme s rozpuštěným máslem. Takto připravené sušenky nasypeme do formy o průměru 25 cm a dlaněmi přitlačíme, abychom vytvořili korpus. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme cca 10 minut.
V robotu nebo ručně v míse vyšleháme mascarpone s cukrem a vanilkovým cukrem. Poté přidáme vejce a citronovou šťávu. Hotový krém nalijeme na vychladlý korpus. Troubu ztlumíme na 160 stupňů a cheesecake pečeme cca hodinu.
Dortové želé připravíme dle návodu. Na vychladlý cheesecake rozprostřeme rozmrazené lesní ovoce a zalijeme ho vlažným želé. Cheesecake necháme vychladit nejlépe přes noc v lednici. Druhý den cheesecake naservírujeme na talíř, přelijeme ovocnou omáčkou a podáváme se sektem ve sklenici na bílé víno při teplotě 8-9 °C.
0 komentářů:
Okomentovat