Cheesecake s lesním ovocem a sektem Madl Schretenperg

Většina lidí si kupuje sekt pouze k přípitku na Silvestra nebo jako aperitiv. Já vám dnes předvedu, že i šumivé víno se dá párovat s jídlem a může tak skvěle doplnit vaše menu od předkrmu po dezert. A když už jsme u toho dezertu, připravila jsem svůj nejoblíbenější cheesecake s lesním ovocem. K dezertu jsem zvolila Madl Schretenperg-Sekt Cuveé Halbtrocken z e-shopu Vychutnavej.cz. Tento sekt zraje v láhvi 1,5 roku a je vyroben tradiční metodou zrání v láhvi Méthode Traditionnelle. Báječně se svou ovocnou chutí hodí k sýrům a právě také k dezertům.

Recept na cheesecake s lesním ovocem:

  • 180 g máslových sušenek
  • 500 g mascarpone
  • 70 g másla
  • 3 vejce
  • 80 g třtinového cukru
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 g mraženého lesního ovoce
  • 1 balení červeného dortového želé

Postup: Sušenky rozmixujeme v mixéru a poté je smícháme s rozpuštěným máslem. Takto připravené sušenky nasypeme do formy o průměru 25 cm a dlaněmi přitlačíme, abychom vytvořili korpus. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme cca 10 minut.

V robotu nebo ručně v míse vyšleháme mascarpone s cukrem a vanilkovým cukrem. Poté přidáme vejce a citronovou šťávu. Hotový krém nalijeme na vychladlý korpus. Troubu ztlumíme na 160 stupňů a cheesecake pečeme cca hodinu. 

Dortové želé připravíme dle návodu. Na vychladlý cheesecake rozprostřeme rozmrazené lesní ovoce a zalijeme ho vlažným želé. Cheesecake necháme vychladit nejlépe přes noc v lednici. Druhý den cheesecake naservírujeme na talíř, přelijeme ovocnou omáčkou a podáváme se sektem ve sklenici na bílé víno při teplotě 8-9 °C.


0 komentářů:

Okomentovat

 

Koupit kuchařku