Špenátový koláč s kozím sýrem

Venku už se otepluje a tak pomalu začínám s přípravou jarních receptů. Jaro je plné zelených dobrot a proto jsem pro dnešní recept zvolila listový špenát. Špenát a kozí sýr, to je kombinace, kterou miluji. A jak jinak ji spojit dohromady, než v křehkém slaném koláči :-)

Budeme potřebovat (těsto - forma o průměru 23 cm): 

  • 250 g jemně mleté špaldové mouky
  • 1 vejce
  • 100 ml olivového oleje
  • 30 ml vlažné vody
  • sůl

náplň:


  • 3 vejce
  • 400 g mraženého listového špenátu
  • 100 g kozího sýru
  • 200 ml smetany na vaření
  • sůl
  • pepř 

Postup: V míse smíchejte suroviny na těsto, pomocí rukou vypracujte bochánek a nechte ho alespoň hodinu odležet v lednici. Po hodině těsto vytáhněte, vyválejte z něj placku a přeneste ji do koláčové formy. Těsto vytvarujte tak, aby bylo ve všech záhybech a sahalo až po okraj. Dno těsta propíchejte na několika místech vidličkou. Špenát nechte rozmrazit, vymačkejte z něj přebytečnou vodu a rozprostřete ho na dno těsta. Vejce vyšlehejte se smetanou, přidejte sůl, pepř a hotovou směsí zalijte špenát. Na závěr přidejte rozdrobený kozí sýr. Koláč pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 35-40 minut.

Dobrou chuť :-)

0 komentářů:

Okomentovat

 

Koupit kuchařku