Budeme potřebovat (pro 2 osoby):
- 150 g jáhel v suchém stavu
- olivový olej
- šalotka
- 20 g másla
- 1,5 dcl bílého vína
- 500 ml zeleninového vývaru
- 80 g mraženého hrášku
- 100 g kozího sýru
- 1/2 svazku zeleného chřestu
- sůl, pepř
Postup: Jáhly spaříme horkou vodou a necháme je okapat. Z chřestu odkrojíme hlavičky a vhodíme je na 2 minuty do vařící vody. Po vytažení dejte chřest do misky s ledovou vodou, abyste zachovali jeho zelenou barvu. V hluboké pánvi rozpustíme olivový olej, přidáme šalotku, po chvilce vsypeme jáhly a vše necháme cca 3 minuty restovat. Do pánve přidáme bílé víno a necháme ho odpařit. Po odpaření vína jáhly postupně zaléváme vývarem. Zhruba po 8 minutách vmícháme na kolečka nakrájený chřest a hrášek. Jakmile jsou jáhly měkké, uhasíme plamen a v jáhlotu necháme rozpustit oříšek másla. Nakonec vmícháme kozí sýr, pepř a podle chuti dosolíme. Hotové jáhloto ozdobíme chřestovými hlavičkami a podáváme.
Dobrou chuť :-)
Určitě to chutná fantasticky! S chřestem zatím mnoho zkušeností nemám, ale byla by to škoda nezkusit. :) Měj se krásně, Š
OdpovědětVymazatUrčitě ho vyzkoušej, chřest je výborný! :-)
Vymazatóóó, tak toto prubnu..vínko, chřest, kozí sýr...to je slast!:)
OdpovědětVymazatprubni, je to dobrota :-)
Vymazat