Budeme potřebovat (pro 2 osoby):
- 4 červené papriky
- 2 velká rajčata
- 1 malá cibule
- 4 stroužky česneku
- 1/2 plechovky krájených rajčat
- 3 lžíce olivového oleje
- hrst čerstvé bazalky
- 1 hrnek vody
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup: Papriky a rajčata omyjeme. Papriky, rajčata a cibuli rozřízneme napůl a položíme je rozříznutou stranou na plech vyložený pečícím papírem. 4 stroužky česneku i se slupkou zabalíme do alobalu a položíme je na plech k zelenině. Takto připravenou zeleninu pokapeme olivovým olejem, posypeme solí, čerstvě mletým pepřem a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 25-30 minut. Upečenou zeleninu vytáhneme z trouby, odebereme upečené papriky, vložíme je do mikrotenového sáčku a necháme je zapařit. Ještě za tepla z paprik odstraníme slupku, stopky, semínka a jednotlivé papriky podélně rozdělíme na široké pruhy. Česnek vytáhneme z alobalu a vyloupneme ho ze slupky.
Jakmile zelenina vychladne, vhodíme ji do mixéru. Přidáme půl plechovky krájených rajčat, hrst čerstvé bazalky, cca 1 hrnek vody a vše rozmixujeme na hladký krém. Rozmixovanou polévku vlijeme do hrnce, necháme ji lehce prohřát a podáváme.
Jakmile zelenina vychladne, vhodíme ji do mixéru. Přidáme půl plechovky krájených rajčat, hrst čerstvé bazalky, cca 1 hrnek vody a vše rozmixujeme na hladký krém. Rozmixovanou polévku vlijeme do hrnce, necháme ji lehce prohřát a podáváme.
Dobrou chuť :-)
Recept mě opravdu zaujal a někdy ho zkusím :)
OdpovědětVymazatUrčitě vyzkoušej, ty pečené papriky tomu dávají ten správný šmrnc :-)
Vymazat