Budeme potřebovat:
- 2 hrnky lískových ořechů
- 1 lžička BIO cejlonské skořice (koupíte např. zde)
- 1 lžíce kokosového másla
- špetka soli
Postup: Ořechy vsypeme na pánev a necháme je opražit. Počkáme až ořechy vychladnou a poté je vsypeme do food processoru. Přidáme kokosové máslo, skořici, špetku soli a vše necháme rozmixovat na nejvyšší rychlost. Z ořechů se bude postupně uvolňovat tuk a začne se tvořit hladký krém. Hotové máslo si můžete přidat ráno do kaše, při pečení do těsta nebo ho jíst jen tak po lžičkách :-)
Dobrou chuť :-)
Zrovna dneska jsem si udělala na zahradě menší brigádu a nasbírala celou bedýnku lískáčů! Tak díky za tip, co teď s nimi :-D
OdpovědětVymazatBebe
Jeee, to já bych chtěla taky takovou brigádu, lískáče miluju! :-)
VymazatTo vypadá lahodně! Mít lepší mixér, u kterého bych se nebála, že při takové námaze vzplane.. hned vyzkouším. :D :)
OdpovědětVymazatDěkuji :-) Tak musíš napsat Ježíškovi, možná ti nějaký přinese :-)
VymazatOooo mňam! Škoda jen, že nemám moc výkonný mixér... Třeba někdy v budoucnu :-D
OdpovědětVymazathttp://myway-tofitness.blogspot.cz/
To samé jsem psala výše, třeba napsat Ježíškovi :D
VymazatJak dlouho asi tak vydrží? Lze jej skladovat ve špajzce, nebo raději v chladničce?
OdpovědětVymazatVydrží v pohodě i 2 měsíce. Skladuji ho normálně ve špajzce, do lednice ho nedávám :-)
Vymazat