V jednoduchosti je krása a o tom svědčí i tyhle úžasné pečené brambory Hasselback. V kombinaci s křupavou slaninou, rozteklým sýrem a smetanou chutnají prostě božsky.
Vybrané recepty z mého blogu najdete i na Gusto Academy.
Budeme potřebovat:
- 4 velké brambory
- 100 g anglické slaniny
- 100 g sýru čedar
- zakysaná smetana
- olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- pažitka
Postup: Brambory omyjeme a každou zespodu trošku seřízneme, aby se nekymácela. Bramboru položíme mezi dvě vařečky a ostrým nožem ji nakrájíme na tenké plátky. Díky vařečkám ji nedokrojíme celou a brambora tak zůstane vcelku.
Brambory vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem, každou potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 1 hodinu. Brambory necháme trošku vychladnout a poté do zářezů vsuneme plátky sýra. Brambory vrátíme na chvilku zpět do trouby, aby se sýr rozpustil. Mezitím nasucho opražíme slaninu a poté ji rozdrobíme.
Na každou bramboru dáme lžíci zakysané smetany, posypeme slaninou, nasekanou pažitkou a můžeme podávat.
Dobrou chuť :-)
0 komentářů:
Okomentovat