Pages

19. 9. 2022

Pečené brambory Hasselback

V jednoduchosti je krása a o tom svědčí i tyhle úžasné pečené brambory Hasselback. V kombinaci s křupavou slaninou, rozteklým sýrem a smetanou chutnají prostě božsky. 


Vybrané recepty z mého blogu najdete i na Gusto Academy


Budeme potřebovat: 


  • 4 velké brambory
  • 100 g anglické slaniny
  • 100 g sýru čedar
  • zakysaná smetana
  • olivový olej
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • pažitka

Postup: Brambory omyjeme a každou zespodu trošku seřízneme, aby se nekymácela. Bramboru položíme mezi dvě vařečky a ostrým nožem ji nakrájíme na tenké plátky. Díky vařečkám ji nedokrojíme celou a brambora tak zůstane vcelku. Brambory vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem, každou potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 1 hodinu. Brambory necháme trošku vychladnout a poté do zářezů vsuneme plátky sýra. Brambory vrátíme na chvilku zpět do trouby, aby se sýr rozpustil. Mezitím nasucho opražíme slaninu a poté ji rozdrobíme. Na každou bramboru dáme lžíci zakysané smetany, posypeme slaninou, nasekanou pažitkou a můžeme podávat.  

Dobrou chuť :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat