Budeme potřebovat (na 8 ks):
- 1 středně velká hruška
- 60 g špaldové mouky
- 60 g mandlové mouky
- 40 g másla
- 1 lžíce medu
- 1 vejce
- 40 g řeckého jogurtu
- 1 lžička perníkového koření
- 1 lžička kypřicího prášku
- 5 lžic rostlinného mléka (použila jsem mandlové)
- špetka soli
poleva:
- 50 g moučkového cukru
- 2 lžíce medu nebo javorového sirupu
- 2 lžíce rostlinného mléka
- nasekané mandle
Postup: Formu na donuty vymažeme máslem. Hrušku omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. V míse smícháme špaldovou mouku, mandlovou mouku, med, perníkové koření, sůl a kypřící prášek. Máslo rozpustíme (pozor, aby nebylo horké) a vlijeme ho do mísy. Nakonec přidáme vejce, jogurt, nakrájené hrušky a vše pořádně promícháme. Hotové těsto vlijeme do formy na donuty a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 20 minut.
V malé misce smícháme cukr s medem, mlékem a vytvoříme cukrovou polevu. Polevou potřeme vychladlé donuty a posypeme nasekanými mandlemi.
Dobrou chuť :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat