Pages

14. 9. 2022

Hruškovo-perníkové donuty

Podzim už klepe na dveře a já mám pro vás první podzimní recept. Podzim je znamením sklizně a příprav na zimu. Pokud se vám na zahrádce urodila spousta hrušek, můžete si z nich upéct tyhle úžasné donuty. Přidala jsem do nich navíc i perníkové koření, které vám při pečení provoní celou kuchyni.

Budeme potřebovat (na 8 ks):

  • 1 středně velká hruška
  • 60 g špaldové mouky 
  • 60 g mandlové mouky
  • 40 g másla 
  • 1 lžíce medu
  • 1 vejce 
  • 40 g řeckého jogurtu
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 5 lžic rostlinného mléka (použila jsem mandlové)
  • špetka soli

poleva:

  • 50 g moučkového cukru
  • 2 lžíce medu nebo javorového sirupu
  • 2 lžíce rostlinného mléka
  • nasekané mandle

Postup: Formu na donuty vymažeme máslem. Hrušku omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. V míse smícháme špaldovou mouku, mandlovou mouku, med, perníkové koření, sůl a kypřící prášek. Máslo rozpustíme (pozor, aby nebylo horké) a vlijeme ho do mísy. Nakonec přidáme vejce, jogurt, nakrájené hrušky a vše pořádně promícháme. Hotové těsto vlijeme do formy na donuty a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 20 minut.

V malé misce smícháme cukr s medem, mlékem a vytvoříme cukrovou polevu. Polevou potřeme vychladlé donuty a posypeme nasekanými mandlemi.

Dobrou chuť :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat