Kakaová roláda s tvarohem a jahodami

Na kakaovou roládu jsem se chystala už dlouho. Není moc sladká a ve spojení s tvarohovým krémem a jahodami je prostě dokonalá. 

Budeme potřebovat (na těsto): 

  • 4 vejce
  • 80 g hladké mouky
  • 60 g třtinového cukru
  • 2 lžíce kakaa 

na krém:
 

  • 250 g odtučněného tvarohu
  • 150 g smetanového sýru
  • cca 2 lžíce moučkového cukru
  • čerstvé jahody 


Postup: Žloutky vyšleháme s polovinou třtinového cukru do pěny. Bílky vyšleháme se zbylým cukrem na pevný sníh. Obě hmoty zlehka spojíme a poté vmícháme prosátou mouku a kakao. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 8-10 minut. Ihned po upečení roládu několikrát srolujeme a opět rozrolujeme pomocí čisté utěrky. Srolovaný korpus pak necháme vychladnout. V misce smícháme tvaroh se smetanovým sýrem a moučkovým cukrem. Vychladlou roládu opatrně rozvineme, potřeme hotovým krémem a poklademe nakrájenými jahodami. Roládu srolujeme, necháme vychladnout v lednici a poté krájíme na plátky.

Dobrou chuť :-)

0 komentářů:

Okomentovat

 

Koupit kuchařku