Banánová bábovka

Máte doma zralé banány a nevíte, co s nimi? Vyzkoušejte jednoduchou banánovou bábovku. Díky banánům je krásně vláčná, voňavá a navíc nebudete muset přidávat ani tolik cukru. 


Bábovku jsem pekla v krásné hliníkové formě Nordic WareLitý hliník zajišťuje perfektní rozvod tepla. Forma je zároveň na různých místech různě silná, což zajistí rovnoměrné propečení a bábovka tak nebude suchá nebo spálená. Pro dokonalý výsledek doporučuji formu vymazat přepuštěným máslem a vysypat polohrubou moukou. Za formu děkuji e-shopu Denis Henry.


Budeme potřebovat:


  • 2 zralé banány
  • 200 g špaldové mouky
  • 50 g jemných ovesných vloček
  • 3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
  • 80 ml oleje
  • 150 ml mléka (rostlinného nebo kravského)
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • prášek do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • přepuštěné máslo a polohrubá mouka na vymazání formy

Postup: Banány rozmačkáme v míse vidličkou. Přidáme ostatní ingredience kromě bílků a cukru a vše pořádně promícháme. Z bílků a cukru vyšleháme sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. Připravené těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 45 minut.




4 komentářů:

  1. Mňam, vypadá výborně. Já dělám z banánů jen banánový chlebíček

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Tak určitě vyzkoušej i bábovku, je výborná.

      Vymazat
  2. Dnes vyzkouším, jen v receptu máte chybku, máte dvakrát napsaný bílek ;)

    OdpovědětVymazat

 

Koupit kuchařku