Pages

5. 3. 2021

Tvarohový mazanec s ovesnými vločkami

Každý rok peču na Velikonoce mazanec a ani letos tomu nebude jinak. Na blogu můžete najít recept na celozrnný mazanec, mazanec ze špaldové mouky a také mazanec v bezlepkové verzi. Letos jsem se rozhodla poprvé vyzkoušet mazanec s tvarohem a ovesnými vločkami a musím říct, že chuťově se vážně moc povedl. 


Vybrané recepty z mého blogu najdete i na Gusto Academy.


Budeme potřebovat: 


  • 250 g odtučněného tvarohu
  • 100 g špaldové mouky
  • 100 g jemných ovesných vloček
  • 1 vejce + žloutek na potření
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • hrst rozinek
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • mandlové lupínky
  • rum

Postup: Rozinky namočíme do rumu a necháme je alespoň 1 hodinu louhovat. Žloutek smícháme s tvarohem, rozinkami, třtinovým cukrem a citronovou šťávou. Z bílku vyšleháme tuhý sníh. Do tvarohové směsi vsypeme špaldovou mouku, ovesné vločky a jedlou sodu s kypřicím práškem. Nakonec opatrně vmícháme sníh a vypracujeme těsto. Pokud by těsto bylo moc hutné, přidejte trošku vody nebo mléka. Na plechu vyloženém pečícím papírem vytvarujte bochánek, nařízněte ho nahoře nožem, potřete žloutkem a posypte mandlovými lupínky. Mazanec pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů 10 minut. Poté teplotu snižte na 160 stupňů a pečte dalších 30 minut.  

Dobrou chuť :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat