Jahodový Gin Fizz

Je tady léto a s ním přichází na řadu grilování a zahradní párty. Pokud si lámete hlavu, co připravit svým hostům k pití, mám pro vás tip na osvěžující jahodový drink. Klasický Gin Fizz se skládá z citronové šťávy, sody, ginu a cukrového sirupu. Já ho připravuji bez cukrového sirupu a místo sodovky dávám vychlazený tonic. Na e-shopu eDelikatesy jsem navíc objevila tonic bez cukru a božský jahodový Gin, který se do drinku skvěle hodí a dodá mu šmrnc.

Budeme potřebovat (pro 2 osoby):


Postup: Jahody nakrájejte a vhoďte je do sklenice. Do každé sklenice nalijte gin, citronovou šťávu a tonic. Přidejte led, ozdobte snítkou máty a podávejte.

Na zdraví :-)

3 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Tyjo, to vypadá jako super nápad na grilování! :) Já teda řeším vždycky hlavně maso a přílohy, pro které jsem si teď pořídil pánve na gril, ale manželka řeší i další občerstvení. Takže dělá různé drinky z růžového vína se šťávou, ledem a bylinkami. :) Doporučím jí tohle, protože gin máme oba dva rádi, ale pijeme ho jen jako klasickou kombinaci gin s tonikem. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Podobné drinky jsou fajn, ale osobně bych se bála toho, aby to nebylo moc sladké. Manžel je milovník ginu, ale používá hlavně Arctic Gin. Na druhou stranu by vás, Šůšo, určitě pochválil za to, že do ginu používáte jahody, které se s ním příjemně a moc pěkně párují. To je třeba zase moje oblíbená kombinace. :)

    OdpovědětVymazat

 

Koupit kuchařku