Slané tartaletky s chřestem a kozím sýrem

Na chřestovou sezónu jsem se těšila celý rok. Chřest miluji a ráda zkouším nové recepty. Jako třeba dnes - tyhle špaldové tartaletky s chřestem a kozím sýrem jsou prostě neodolatelné. Kombinací chřestu a kozího sýru totiž nemůžete nikdy nic zkazit.

Budeme potřebovat (těsto na 4 tartaletky):

  • 100 g špaldové mouky 
  • 55 g změklého másla
  • špetka soli
  • cca 4 lžíce vlažné vody

náplň:

  • svazek zeleného chřestu 
  • 100 g kozího sýru
  • 2 čerstvá vejce 
  • cherry rajčátka
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup: Do mísy vsypeme mouku, přidáme změklé máslo, sůl a podle potřeby přidáváme vlažnou vodu. Pomocí rukou vypracujeme vláčné těsto, které následně vyválíme na tenkou placku. Na těsto přiložíme formičku na tartaletku a ostrým nožem nebo rádýlkem vykrojíme stejná 4 kolečka. Formičku lehce vymažeme máslem, vložíme do ní vykrojené těsto a prsty lehce vytvarujeme okraje. 

Vrchní části chřestu odřízneme, vhodíme je cca na 4 minuty do osolené vroucí vody a poté je ihned zchladíme ve studené. V misce vyšleháme vejce s kozím sýrem, osolíme a opepříme. Hotovou směsí naplníme tartaletky cca do poloviny a poklademe je chřestem a rozkrojenými cherry rajčátky. Tartaletky pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 15-20 minut dozlatova.

Dobrou chuť :-)

2 komentářů:

  1. zatím jsem je zkoušela jen na sladko, ale i na slano nevypadají vůbec špatně :-)

    Veganský šampón proti lupům

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej i slanou variantu. Dají se připravit s různou náplní, fantazii se meze nekladou :-)

      Vymazat

 

Koupit kuchařku