Jahodovo-rebarborová limonáda s růžovým vínem

Rebarborová sezona je v plném proudu a pokud už vás nebaví péct buchty nebo koláče, mám pro vás skvělý tip, jak rebarboru využít. Jahody a rebarbora, to je nesmrtelná klasika. Už jste ale někdy zkoušeli vyrobit limonádu? Je rychlá a v kombinaci s růžovým vínem vás zaručeně nadchne. Tahle limonáda je perfektní na zahradní párty s přáteli nebo letní grilovačky. Osvěží vás a navíc skvěle chutná.

Budeme potřebovat:

  • 3 řapíky rebarbory
  • 200 g jahod
  • růžové víno 
  • med nebo třtinový cukr (dle chuti)
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • citrony, čerstvé jahody, máta (na ozdobu)
  • perlivá voda
  • led

Postup: Rebarboru a jahody očistíme a nakrájíme na menší kousky. Rebarboru s jahodami vsypeme do hrnce, přidáme cca 100-150 ml čisté vody, med nebo třtinový cukr a lžíci citronové šťávy. Na mírném ohni vaříme cca 10-15 minut do změknutí rebarbory. Hrnec odstavíme z plotny a směs necháme vychladnout. Mezitím si připravíme čisté sklenice. Vsypeme do nich na kostičky nakrájené jahody a na plátky nakrájené citrony. Vychladlou směs propasírujeme přes sítko do mísy a vymačkáme z ní všechnu tekutinu. Vzniklým sirupem naplníme sklenice do poloviny, přidáme růžové víno, kostky ledu a vše zalijeme perlivou vodou. Limonádu ozdobíme snítkou máty a podáváme.

Na zdraví :-)

4 komentářů:

  1. To vypadá uzasne ♥️ na kolik porci je tohle mnozstvi? Dik :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) To záleží, kolik použiješ perlivé vody. Když dáš 1,5 litru tak to v pohodě vystačí pro 4 osoby :-)

      Vymazat
  2. Tak to musím taky zkusit :-) Vypadá to neodolatelně :-) . Já mám takové limonády v létě ráda. A hlavně, když jsou krásně vychlazené z ledničky. Každý den sedíme s manželem na balkóně a povídáme si a dát si k tomu dobrou limonádu, tak by mi nic nechybělo. Doma máme příjemně, protože jsme si koupili klimatizaci do bytu , takže nemusíme spát do rána s otevřenými okny, abychom aspoň trochu vyvětrali.

    OdpovědětVymazat
  3. Rebarboru mám hodně ráda. :) Podobnou limonádu si dělám jako variaci na tohle smoothie se zeleným ječmenem. Mám ráda kyselé chutě, takže ten ječmen k tomu sedí a akorát to mixuju jako do smoothie. Občas ještě dochutím třeba vanilkou nebo medem, podle toho, jak mám zrovna chuť. Do těchto parných dnů je to lepší než klimatizace. :) Zvlášť když si do toho dáte pár kostek ledu. :)

    OdpovědětVymazat

 

Koupit kuchařku