Banánovo-perníkový chlebíček

Abych Vám vysvětlila, proč jsem vlastně upekla tenhle banánovo-perníkový chlebíček. Koupila jsem si totiž aviváž, která voní jako vánoční perníčky. A pokaždé, když vyperu a pověsím prádlo, tak na ně dostanu obrovskou chuť. Jenže se mi nechtělo dělat těsto a proto jsem to vyřešila jinak. Už dlouho jsem se totiž chystala upéct banánový chlebíček, tzv. banana bread. A tak jsem do těsta přimíchala zároveň i perníkové koření a problém s chutí na perníčky byl vyřešen. Vlastně už ho asi budu péct takhle pořád, protože ta chuť je prostě dokonalá :-)

Budeme potřebovat:

  • 2 hrnky celozrnné špaldové mouky
  • 2 vejce
  • 3 banány
  • hrst nasekané hořké čokolády
  • 3/4 hrnku mléka (použila jsem rýžovo-kokosové)
  • 1 lžíce perníkového koření 
  • 2 lžíce kokosového oleje + na vymazání formy
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli

Postup: Do velké místy nalámeme banány a společně s kokosovým olejem je rozmačkáme na kaši. Přidáme vejce, mléko, mouku a vše pořádně promícháme do hladkého těsta. K hotovému těstu přidáme perníkové koření, prášek do pečiva a špetku soli. Formu na chlebíček vymažeme lehce kokosovým olejem, vlijeme do ní těsto a necháme ho péct v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 30 minut.

Dobrou chuť :-)

11 komentářů:

  1. Úplně jsem dostala chuť na perníčky :D vypadá nádherně :)

    OdpovědětVymazat
  2. povede se mi nahradit spaldovou mouku za pohankovou? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě to zkusit můžeš. Já už jsem jednou takhle pohankový chlebíček pekla, ale byl placatější. Ta pohanková mouka moc nekyne :-(

      Vymazat
    2. Jasne.. Mne se ten recept strasne libi, tak akorat premyslim jak to udelat bezlepkove :)
      Diky moc za odpoved :)

      Vymazat
  3. Můžu se zeptat,jak se jmenuje ta aviváž,prosím :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, aviváž mám z Dedry, ale v e-shopu ji bohužel už nemají. Našla jsem ji ale jinde :-) To je ona http://www.karikari.cz/ekologicka-drogerie/avivaze-eko-parfum/dedra-avivaz-secret-night-750ml.html

      Vymazat
  4. Výborný recept! Sice jsou Vánoce ještě daleko, ale dneska mi opravdu přišel k chuti. :-) Přidala jsem na kousíčky nasekanou hořkou biočokoládu a hrst mletých vlašských ořechů. Je to vážně dobrota a namazaný burákovým nebo kešu máslem je ještě o trochu lepší.
    Děkuji moc za recept, tvůj blog je vážně skvělý a plný úžasných receptů, které stojí za vyzkoušení. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za pochvalu. Jsem ráda, že ti chlebíček chutnal a že se ti líbí můj blog! Snad tě budu svými recepty inspirovat i nadále. Hezký den :-)

      Vymazat

 

Cooking with Šůša

Cooking with Šůša

mytaste.cz

myTaste.cz

Čtenáři