Budeme potřebovat:
- 2 hrnky celozrnné špaldové mouky
- 2 vejce
- 3 banány
- hrst nasekané hořké čokolády
- 3/4 hrnku mléka (použila jsem rýžovo-kokosové)
- 1 lžíce perníkového koření
- 2 lžíce kokosového oleje + na vymazání formy
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
Postup: Do velké místy nalámeme banány a společně s kokosovým olejem je rozmačkáme na kaši. Přidáme vejce, mléko, mouku a vše pořádně promícháme do hladkého těsta. K hotovému těstu přidáme perníkové koření, prášek do pečiva a špetku soli. Formu na chlebíček vymažeme lehce kokosovým olejem, vlijeme do ní těsto a necháme ho péct v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 30 minut.
Dobrou chuť :-)
Úplně jsem dostala chuť na perníčky :D vypadá nádherně :)
OdpovědětVymazatpovede se mi nahradit spaldovou mouku za pohankovou? :)
OdpovědětVymazatUrčitě to zkusit můžeš. Já už jsem jednou takhle pohankový chlebíček pekla, ale byl placatější. Ta pohanková mouka moc nekyne :-(
VymazatJasne.. Mne se ten recept strasne libi, tak akorat premyslim jak to udelat bezlepkove :)
VymazatDiky moc za odpoved :)
Můžu se zeptat,jak se jmenuje ta aviváž,prosím :-)
OdpovědětVymazatDobrý den, aviváž mám z Dedry, ale v e-shopu ji bohužel už nemají. Našla jsem ji ale jinde :-) To je ona http://www.karikari.cz/ekologicka-drogerie/avivaze-eko-parfum/dedra-avivaz-secret-night-750ml.html
VymazatUz se pece :)))
OdpovědětVymazatTak ať Vám chutná :-)
VymazatVýborný recept! Sice jsou Vánoce ještě daleko, ale dneska mi opravdu přišel k chuti. :-) Přidala jsem na kousíčky nasekanou hořkou biočokoládu a hrst mletých vlašských ořechů. Je to vážně dobrota a namazaný burákovým nebo kešu máslem je ještě o trochu lepší.
OdpovědětVymazatDěkuji moc za recept, tvůj blog je vážně skvělý a plný úžasných receptů, které stojí za vyzkoušení. ;-)
Moc děkuji za pochvalu. Jsem ráda, že ti chlebíček chutnal a že se ti líbí můj blog! Snad tě budu svými recepty inspirovat i nadále. Hezký den :-)
VymazatDotaz - jak velký hrnek se používá na měření surovin? Každý recept uvádí jinou velikost :-(
OdpovědětVymazatDobrý den, používám hrnek o objemu 250 ml :-)
Vymazat