Linecké cukroví ze špaldové mouky

Minulý rok jsem na Vánoce připravovala bezlepkové linecké hvězdičky z kokosové mouky. Tento rok jsem se rozhodla upéct klasické linecké cukroví, ale místo bílé mouky jsem použila špaldovou. Linecké má díky špaldové mouce a přidanému kokosovému sirupu tmavou barvu, ale nebojte se, chutná stejně dobře :-)

Budeme potřebovat (na 2 plechy):


Postup: Z mouky, žloutku, kokosového oleje a kokosového sirupu zpracujeme pomocí robota těsto. Pokud by se vám těsto drolilo, přidejte kokosový olej nebo pár lžic vody. S těstem se pracuje trochu jinak, než s klasickým těstem na linecké, proto je potřeba si s jeho konzistencí trošku pohrát. Hotové těsto vyválíme a pomocí vykrajovátek vykrojíme požadované tvary. Linecké pečeme v troubě vyhřáté na 165 stupňů dozlatova. Upečené linecké slepujeme marmeládou a necháme ho v chladu uležet.

Dobrou chuť :-)

7 komentářů:

  1. linecké dělám každý rok, tentokrát zkusím tuto verzi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky peču linecké každý rok, ale tohle špaldové u mě jednoznačně vede :-)

      Vymazat
    2. Dá se prosím nějak nahradit kokosový sirup něčím jiným stejně zdravým :) ?

      Vymazat
    3. Určitě by se dal použít třeba med, datlový , čekankový nebo např. javorový sirup :-)

      Vymazat
  2. Děkuju za recept, letos jsme se rozhodli pro zdravé cukroví a tohle se bude hodit ��

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den, také musím souhlasit, těsto je strašně drolivé někde vůbec vyvalet, budu také muset ještě přidat vejce a nějaký tuk, abych To celé nemusela vyhodit. Nevím čím to může být ��

    OdpovědětVymazat

 

Koupit kuchařku

mytaste.cz

myTaste.cz