Kaki sušenky s brusinkami a ořechy

Určitě jste se teď na podzim setkali v obchodech se zářivě oranžovými plody kaki. Já osobně ho miluji, protože je krásně sladké, neobsahuje žádná semínka a navíc se ani nemusí loupat. Skvěle se hodí do salátů, zavařenin nebo jednoduchých dezertů. Jakmile si kaki přinesete domů, nechte ho ještě pár dní dozrát a konzumujte ho až tehdy, když je na omak měkké.

Budeme potřebovat (na 12 sušenek):

  • 2 ks zralého kaki
  • 100 g kokosové mouky (použila jsem BIO kokosovou mouku Tropicai)
  • 1 vejce
  • 4 lžíce kokosového oleje (v tuhém stavu)
  • 1/2 hrnku sušených brusinek
  • 1/2 hrnku nasekaných vlašských ořechů
  • 2 lžíce kokosového sirupu
  • špetka soli
  • 1 lžička prášku do pečiva 
  • 1 lžička skořice

Postup: Kaki omyjte, nakrájejte ho na větší kusy a rozmixujte ho na jemné pyré. K hotovému pyré přidejte 4 lžíce rozpuštěného kokosového oleje, všechny zbývající suroviny a vypracujte sušenkové těsto. Pomocí rukou tvořte malé kulaté sušenky a pokládejte je vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem. Sušenky pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 15-18 minut do zhnědnutí.

Dobrou chuť :-)

0 komentářů:

Okomentovat

 

Koupit kuchařku