Budeme potřebovat (pro 2 osoby):
- 120 g dlouhozrnné rýže
- 1/2 zralého manga
- hrst kešu oříšků
- 1/2 plechovky kokosového mléka
- 1/2 hrnku mraženého hrášku
- 1/2 červené cibule
- 2 stroužky česneku
- špetka mletého zázvoru
- špetka mletého římského kmínu
- mleté kari (dle chuti)
- olivový olej
- sůl
- mleté chilli
- čerstvě nasekaný koriandr
Postup: Rýži uvaříme doměkka a necháme ji vychladnout. Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou červenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek, mletý zázvor, římský kmín, kari a vše restujeme cca 3 minuty. Poté do pánve vlijeme kokosové mléko, přidáme uvařenou rýži, hrášek a vše promícháme. Jakmile rýže vsákne kokosové mléko, odstavíme pánev z plotny. Hotovou rýži ochutíme solí a mletým chilli. Do ještě teplé rýže vmícháme na kostičky nakrájené mango, kešu a vše posypeme čerstvě nasekaným koriandrem.
Dobrou chuť :-)
Tohle by mi určitě chutnalo :) až na ten hrášek teda, ten bych vynechala :/ :)
OdpovědětVymazatNo jasně, hrášek tam dávat nemusíš. Každý si recept může upravit podle sebe :-) Vyzkoušej a snad ti bude chutnat :-)
Vymazat