Mrkvovo-jablečné bábovičky

Dnes jsem pro vás připravila recept na zdravé mrkvovo-jablečné bábovičky, které si můžete dát k snídani nebo odpolednímu kafíčku. Díky ovesným vločkám jsou krásně nadýchané a nastrouhaná jablíčka jim dodají na šťavnatosti. Přidat do nich můžete například vlašské ořechy, slunečnicová semínka nebo rozinky. Pokud trpíte alergií na lepek, použijte bezlepkové ovesné vločky :-)

Budeme potřebovat (na 6 bábovek): 

  • 2 menší jablka 
  • 2 menší mrkve 
  • 100 g jemných ovesných vloček
  • 100 g pohankové nebo špaldové mouky
  • 100 ml rostlinného oleje
  • 100 ml rostlinného mléka
  • 3 vejce 
  • med nebo datlový sirup (dle chuti)
  • 2 lžičky prášku do pečiva 
  • skořice 
  • hrst nasekaných ořechů
  • hrst rozinek

Postup: Jablka a mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Přidáme ostatní suroviny a vše pořádně promícháme. Hotovým těstem plníme formu na mini bábovky. Já jsem ji před naplněním vymazala ještě kokosovým olejem. Pokud tuto formu nemáte, můžete použít klasický plech na muffiny. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 25-30 minut.

Dobrou chuť :-)

4 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej, jsou moc dobré. U nás doma zmizely rychlostí blesku :-)

      Vymazat
  2. Báječně chutnají!!! Děkuji za recept, bude patřit k našim oblíbeným ☺. Krásné Velikonoce přeji ��

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mám radost, že Vám bábovičky chutnají! Krásné Velikonoce i Vám :-)

      Vymazat

 

Cooking with Šůša

Cooking with Šůša

mytaste.cz

myTaste.cz

Čtenáři