Budeme potřebovat (na 6 bábovek):
- 2 menší jablka
- 2 menší mrkve
- 100 g jemných ovesných vloček (můžete použít i bezlepkové)
- 100 g pohankové nebo špaldové mouky
- 100 ml rostlinného oleje
- 100 ml rostlinného mléka
- 3 vejce
- med nebo datlový sirup (dle chuti)
- 2 lžičky prášku do pečiva
- skořice
- hrst nasekaných ořechů
- hrst rozinek
Postup: Jablka a mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Přidáme ostatní suroviny a vše pořádně promícháme. Hotovým těstem plníme formu na mini bábovky. Já jsem ji před naplněním vymazala ještě kokosovým olejem. Pokud tuto formu nemáte, můžete použít klasický plech na muffiny. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 25-30 minut.
Dobrou chuť :-)
Tak ty musím zkusit :)
OdpovědětVymazatUrčitě vyzkoušej, jsou moc dobré. U nás doma zmizely rychlostí blesku :-)
VymazatBáječně chutnají!!! Děkuji za recept, bude patřit k našim oblíbeným ☺. Krásné Velikonoce přeji ��
OdpovědětVymazatTo mám radost, že Vám bábovičky chutnají! Krásné Velikonoce i Vám :-)
Vymazatchci se prosím zeptat kolik dáváte přibližně toho medu, budu dělat poprvé a vůbec nevím kolik, děkuji za radu, jinak super stránky děkuji
OdpovědětVymazatJá osobně moc nesladím, ale vzhledem k tomu, že jablíčka i mrkev je sladká, tak doporučuji dvě lžíce. Kdyžtak ochutnejte a podle potřeby můžete přidat :-) A moc děkuji za pochvalu.
Vymazatděkuji za upřesnění, vzhledem k tomu, že nemám formy malých báboviček, tak zkusím jako muffiny, ještě se prosím zeptám na tu mouka ta je asi hladká pohanková nebo špaldová, není celozrnná, jinak velkou pochvalu, za Vaše stránky, že si můžu Vaše recepty ukládat do pdf, už jsem podle Vás dělala kakaový jahelník se zmrzlinou, byl dobrý a ta zmrzlina byla luxusní, dnes se chystám na lívance s rýžové mouky, tak snad se povedou
VymazatRádo se stalo, snad se Vám muffiny povedou :-) U tohoto receptu je v podstatě jedno, jakou mouku použijete. Může být klidně hladká nebo celozrnná :-) Jsem moc ráda, že Vám jahelník chutnal.
VymazatZrovna jsem dopekla babovicky a nevědomky udělala jejich upgrade :-) vajíčka zůstala na lince :-D ale díky ovesným vlockam to krasne drží pokupe a jsou výborné, děkuji za váš blog, Katka
OdpovědětVymazatJejda, no tak aspoň vím, že to jde udělat i bez vajíček :-D Jsem ráda, že Vám chutnaly a moc děkuji za pochvalu :-)
Vymazat