Budeme potřebovat (těsto - koláčová forma o průměru 28 cm):
- 300 g jemně mleté špaldové mouky
- 1 vejce
- 100 ml olivového oleje
- 30 ml vlažné vody
- sůl
náplň:
- 1 středně velký květák
- 4 vejce
- 40 g najemno nastrouhaného parmezánu nebo sýru Gran Moravia
- 200 ml sójové smetany na vaření
- olivový olej
- 2 snítky rozmarýnu
- himalájská růžová sůl
- čerstvě mletý pepř
- špetka mletého muškátového květu
Postup: Do mísy nasypte všechny suroviny na těsto a pomocí robota vypracujte vláčné těsto. Z těsta vytvořte bochánek, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte ho alespoň hodinu odležet v lednici. Mezitím si předehřejte troubu na 170 stupňů. Květák rozeberte na růžičky a položte je na plech vyložený pečícím papírem. Květák osolte, přidejte rozmarýn a vše pokapejte olivovým olejem. Plech vložte do trouby a pečte cca 20 minut, aby květák zezlátl. Jakmile je květák upečený, vyndejte ho z trouby a pusťte se do přípravy těsta. Těsto vytáhněte z lednice, vyválejte z něj placku a přeneste ji do koláčové formy. Těsto vytvarujte tak, aby bylo ve všech záhybech a sahalo až po okraj. Dno těsta propíchejte na několika místech vidličkou a pečte ho v troubě 30 minut. V míse smíchejte vejce, smetanu, parmezán, sůl, pepř a muškátový květ. Na dno těsta rozprostřete upečený květák a vše zalijte připravenou směsí. Koláč vložte zpět do trouby a pečte dalších 20 minut. Podávejte teplý.
Dobrou chuť :-)
dnes jsem udělala a je výýýborný, moc děkuji za recept.
OdpovědětVymazatTak to mám velkou radost! A děkuji za milý komentář :-)
Vymazat