Budeme potřebovat (na cca 23 hvězdiček):
- 1 hrnek kokosové mouky
- 1 vejce
- 3 lžíce medu
- 2-3 lžíce přepuštěného másla (povoleného)
- 1 lžička kypřícího prášku
- citronová kůra
Postup: Ve velké míse vyšlehejte máslo, med a vejce. Přidejte kypřící prášek, citronovou kůru a nakonec vmíchejte kokosovou mouku. Pomocí rukou vypracujte vláčné těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte ho v lednici cca 10 minut vychladnout. Hotové těsto rozdělte na dvě části a každou rozválejte na placku. Pomocí vykrajovátek vykrojte požadované tvary. Kokosová mouka trošku lepí, proto si při odlepování těsta z podložky pomožte plochým nožíkem. Vykrojené tvary položte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 7-9 minut. Hotové linecké nechte vychladnout a poté ho slepte oblíbenou marmeládou.
Dobrou chuť :-)
Vypadají famózně! Už se zkrátka nemůžu dočkat vánoc :D A na Vánoční pečení není pozdě nikdy!!!
OdpovědětVymazatDěkuji :-) Na Vánoce se taky moc těším!
VymazatMoc pěkně vypadají :) Já naštěstí můžu ty klasické a ty miluji :)
OdpovědětVymazatDěkuji! Já to klasické linecké naštěstí taky můžu .. a teď jsem na něho dostala chuť :-)
Vymazatkde se dá sehnat kokosová mouka?
OdpovědětVymazatAhoj, psala jsem to v textu. Kokosovou mouku seženeš na internetu nebo ve zdravé výživě.
Vymazatasi jsem se přehlédla:) děkuju
VymazatMňam, tie vyskúšam!
OdpovědětVymazatSaja Frey blog
Určitě vyzkoušej, jsou výborné :-)
VymazatJe k sehnani v DM drogerii a ve zdravych vyzivach, M.
OdpovědětVymazatTak ty urcite vyzkousim! :)
OdpovědětVymazatjak dlouho to vydrží? já jen jestli je už můžu upéct na vánoce:)
OdpovědětVymazatNemám to bohužel vyzkoušeno, u nás zmizely během dvou dnů. Ale v chladu vydrží určitě i týden :-)
VymazatMáte někdo ještě recept kde je kokosová mouka
OdpovědětVymazathttp://receptyadveni.cz/hledej?hledam=kokosov%C3%A1+mouka
VymazatTak nevím co jsem udělala špatně, těsto se mi stále rozpadá. Přidala jsem máslo nic, přidala jsem vejce nic... Nakonec jsem to nak spatlala dala lednice a budu doufat v zázrak :(
OdpovědětVymazatZ toho si nic nedělejte, ja jsem se s tim doma pěkně natrápila...nechápu, ani to nema zdaleka tu konzistenci, jako ty hvezdičky na fotce..to moje vypadá jako kokoska, ale chutově je to super! :)
VymazatTo mě moc mrzí :-( Bohužel to může být i druhem kokosové mouky. Pár už jsem jich vyzkoušela a každá se při pečení chovala úplně jinak.
VymazatAhoj, chtěla bych se zeptat, zda můžu nahradit med např. datlovým sirupem :)
OdpovědětVymazatAno, můžete :-)
VymazatTaké používám kokosovou mouku od Wolfberry ;-) Dodržela jsem výše uvedený recept, ale těsto bylo hodně drobivé. Zkusila jsem přidat trochu másla a kokos. oleje, ale stále nic moc. Tak jsem nakonec sáhla po bílém jogurtu, do těsta vmíchala 2-3 lžíce a konečně byla konzistence super! Nechtělo se mi těsto vyvalovat, tak jsem ho vmačkala do vymazané quiche formy, upekla "koláč" dozlatova, po vychladnutí jsem ho potřela malinovou marmeládou a servírovala s trochou zakysané smetany. Byla to naprostá lahůdka, navíc bleskurychle hotová, rozhodně jsem nedělala naposledy ;-)
OdpovědětVymazatSuper nápad s tím koláčem, s malinovou marmeládou to musela být mňamka! :-)
Vymazat