Lahodně s Ellou každý den

Ella Woodward - autorka knižního bestselleru s názvem "Lahodně s Ellou" vydala svou druhou knihu. Zajímá vás jaká je? To se dozvíte v dnešní recenzi :-)

Ella Woodward je slavná britská blogerka. Svůj jídelníček změnila v lednu 2012, aby se pokusila vyléčit chronickou nemoc, kterou podle mínění lékařů vyléčit nelze. Ze dne na den přesedlala na zdravou rostlinnou stravu. Rozloučila se s lepkem, mléčnými výrobky, rafinovaným cukrem, zpracovanými potravinami, aditivy a masem. Byla to dramatická změna hlavně proto, že se do té doby živila zejména těstovinami, sušenkami a čokoládou. Chvíli jí trvalo, než si na nový způsob stravování zvykla, ale v průběhu prvního roku se její zdravotní stav zlepšil. Ella zjistila, že pečovat o sebe je daleko snadnější, než by vás napadlo, a s trochou organizačních schopností si můžete pochutnávat na lahodném a výživném jídle každý den.


Ella ve svých knihách přetváří nezdravá jídla na jejich zdravější verzi. Nemusíte se loučit s brownies, pizzou a ni zmrzlinou - jde jen o to zjistit jak - a právě o všechny tyto triky a nabyté znalosti se s vámi Ella podělí. Všechny její recepty vycházejí z experimentů ve vlastní kuchyni, díky čemuž jsou recepty ještě dostupnější. Všechna jídla v kuchařce jsou velmi jednoduchá a rychlá. Nemusíte stát několik hodin denně u sporáku, abyste si pochutnali. Podle Elly dokážete vykouzlit úžasnou večeři i za pouhých 10 minut.


Veškeré recepty jsou rostlinného původu, neobsahují rafinovaný cukr a jsou bezlepkové. Můžete si vyzkoušet, jak to funguje, nastrouhat si třeba na vařené brambory sýr, ke quinoi přidat plátek lososa, umixovat ovocný koktejl s jogurtem nebo si do čaje nalít trochu mléka. Pokud na takovýto jídelníček nejste zvyklí, stačí, když začnete jen s malými změnami. Zkuste si k jednomu nebo dvěma jídlům denně naservírovat kousek ovoce nebo zeleniny nebo si umixujte smoothie k snídani. Uvidíte, že je to úžasně lahodná dobrota a budete po něm zářit zevnitř i zvenčí!


V knize najdete více než sto osvědčených receptů, k nimž se Ella ráda vrací a které jí dělají radost. Budete si moci vyzkoušet například rychlé večeře pro pracovní dny, nejlepší jednoduché snídaně nebo stravování mimo domov, díky kterému si zpestříte pracovní nebo školní obědy. 

Když prolistujete knihu tak zjistíte, že se v ní často opakují stejné suroviny. To je záměr, protože tak jídla připravíte levněji a rychleji. Nebudete muset chodit na nákup kvůli jedné ingredienci, kterou využijete jen v jednom receptu. Pokud jste v tomto způsobu stravování úplnými nováčky, bude pro vás první nákup představovat větší výdaj, protože se budete muset dostatečně zásobit všemi surovinami. Potom už však budete mít jen minimální náklady, protože si vystačíte s nákupem několika čerstvých potravin.


Lahodně s Ellou není o držení diet nebo hladovění. Je o počítání výživných látek a ne kalorií. Důležité je vyživit vaše tělo vydatnými potravinami, abyste se cítili neustále šťastni, plni energie a mohli si naplno užívat života. A o tom přeci život je, ne?

HODNOCENÍ

Já osobně jsem si Ellu a zamilovala ještě předtím, než vydala svou první knihu. Její recepty jsou mi sympatické v tom, že jsou skutečně jednoduché, rychlé a na jejich přípravu vám postačí jen pár surovin. Přesné takové recepty se snažím mít i na svém blogu. Moc mě baví její styl vaření a kombinace různých chutí. V knize bych dokázala listovat hodiny a prohlížet si všechny ty nádherné fotky jídel, u kterých dostanete chuť na něco vážně dobrého a zároveň zdravého. Kniha není jen obyčejná kuchařka s recepty. Je to vlastně takový příběh a osobní zpověď Elly, která si vařením splnila svůj sen - a to se mi moc líbí :-)

Pokud se Vám kniha líbila a chcete se dozvědět víc:


Kniha vyšla v nakladatelství OMEGA a zakoupit si ji můžete ZDE nebo v e-shopu Knihy Dobrovský.


9 komentářů:

  1. a nějaký tvůj osobní názor na knihu, prosím?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, moc se omlouvám. To mé hodnocení se mi tam vůbec nezobrazilo. Děkuji za upozornění, už jsem ho do článku doplnila :-)

      Vymazat
  2. Kouknu na to v knihkupectví! Určitě stojí za prozkoumání.

    NEPLECHA NA PLECHU

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To každopádně! Doporučuji i první díl, ten je taky skvělý :-)

      Vymazat
  3. Mám obě knížky.. a jsou perfektní! :) Ellu jsem si vážně zamilovala :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ella je skvělá, taky mám obě její knížky a už jsem vyzkoušela asi 5 jejích receptů, nejraději mám její polévky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Polévky jsou super :-) Já mám ráda ještě její recepty na saláty a luštěniny.

      Vymazat

 

Koupit kuchařku