Budeme potřebovat (na závitky):
- vietnamský rýžový papír
- pečené kuřecí maso
- řapíkatý celer
- červenou papriku
- mrkev
- ředkvičky
na omáčku:
- 2 lžíce arašídového másla
- kokosové mléko
- 1 lžička zelené kari pasty
- sůl
- 1 lžíce kokosového oleje
Postup: Rýžový papír ponořte na malou chvilku do horké vody a vzápětí ho vytáhněte. Pokud byste ho nechali ponořený ve vodě delší dobu, už by se s ním nedalo dále pracovat. Papír položte na rovnou podložku a nechte ho chvilku jen tak ležet. Papír úplně zprůhlední a změkne. V této chvíli si na papír můžete naskládat své oblíbené ingredience. Jakmile máte hotovo, papír opatrně odlepte od podložky, suroviny do něj zabalte a vytvořte závitek. Na pánvi rozehřejte kokosový olej, přidejte kari pastu, arašídové máslo, kokosové mléko a míchejte tak dlouho, dokud se všechny suroviny nespojí. Omáčku dochuťte solí. Připravené závitky rozkrojte na polovinu, naservírujte je na talíř a podávejte s arašídovou omáčkou.
Dobrou chuť :-)
Vypadají nádherně :)
OdpovědětVymazatTak toto je velice zajímavý recept. Už dlouho mám koupený rýžový papír, takže tohle určitě co nejdříve zkusím :)
OdpovědětVymazatDěkuji :-) Rýžový papír jsem doma měla právě taky dlouho a konečně jsem se odhodlala ho použít :-)
Vymazatta omáčka se mi moc líbí, rýžové závitky už jsem doma zkoušela, právě po vietnamsku jako letní, jen to balení budu muset vytunit :-D!
OdpovědětVymazatJá jsem je dělala taky poprvé :-D Ještě chci zkusit sladkou variantu, tak uvidíme, jak se povede :-)
Vymazat