Rybízové sušenky s ovesnými vločkami

Pokud Vám zůstala na zahrádce úroda červeného rybízu, či jiného ovoce, rozhodně doporučuji upéct si tyto ovesné sušenky. Hodit se Vám budou jako skvělá svačinka na cesty nebo si na nich můžete smlsnout jen tak. A díky přepuštěnému máslu zůstanou krásně vláčné a měkké. Teď už jen stačí se zakousnout :-)

Budeme potřebovat: 

  • 250 g ovesných vloček
  • 80 g celozrnné špaldové mouky
  • 150 g přepuštěného másla
  • 2 zralé banány
  • 1 vejce
  • 1 hrnek červeného rybízu
  • stévie nebo třtinový cukr (dle chuti)
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • lžička přírodního vanilkového aroma

Postup: V míse rozmačkáme banány společně s přepuštěným máslem. Přidáme ostatní suroviny kromě červeného rybízu a vše pořádně promícháme. Kuličky rybízu vsypeme do těsta až nakonec a už jen opatrně promícháme. Pomocí rukou tvoříme z těsta malé placičky, které klademe vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 13 minut do zhnědnutí sušenek. Upečené sušenky necháme vychladnout na mřížce a máme hotovo :-)


Dobrou chuť :-)

14 komentářů:

  1. No mňaaam, to musí být pecka! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujiii :-) Pecka to je .. sušenky jsou takové krásně sladko-kyselé :-)

      Vymazat
  2. Ovesné sušenky jsou pecka za každé příležitosti a s rybízem, který se mi válí v mrazáku? Myslím, že volba na příští pečení je jasná! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě je vyzkoušej .. je to rychlovka a chutnají fakt úžasně :-)

      Vymazat
  3. Jakékoli ovesné sušenky jsou pro mě top! A tyto vypadají skvěle, další z tvých receptů, který musím zkusit! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak .. ovesné sušenky nikdy nezklamou! A děkuji :-)

      Vymazat
  4. mnam mnam mnam tyhle vypadají děsně dobře ! máš tady tolik nových receptů od té doby co jsem tady nebyla :D všechny super :)

    OdpovědětVymazat
  5. Odpovědi
    1. Hmm, s borůvkami to bude taky určitě moc dobré .. mňam :-)

      Vymazat
  6. O víkendu vyzkouším v mrazáku se mi válí zmrzlé červené kuličky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě je vyzkoušejte :-) Voní máslem a mají takovou hezky "nakyslou" chuť rybízu.

      Vymazat

 

Cooking with Šůša

Cooking with Šůša

mytaste.cz

myTaste.cz

Čtenáři