Budeme potřebovat (na 2 porce):
- 150 g quinoi v suchém stavu
- 1 cuketa
- 1 lilek
- 1 červená cibule
- 1 červená paprika
- 1 citron
- balkánský sýr
- olivový olej
- hrubozrnná mořská sůl
Postup: Quinou několikrát propláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Zeleninu včetně citronu nakrájíme na větší kousky, položíme je na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem, solí a pečeme v troubě cca 20 minut. Hotovou upečenou zeleninu vmícháme do quinoi a před podáváním pokapeme olivovým olejem a posypeme balkánským sýrem.
Dobrou chuť :-)
Mňam, ty tvoje recepty, vždy jsem po nich děsně hladová :) ještě jsem nestihla vyzkoušet ani ten předešlý a ty už jsi tu s novým :)
OdpovědětVymazatTo víš .. není čas, ztrácet čas :-D
VymazatNěco podobného jsem si nedávno dávala v restauraci a je to fakt dobrota, takže určitě udělám do práce na oběd :)
OdpovědětVymazatMě quinoa hrozně chutná :-) Už jsem "překuskusovaná" takže jsem musela udělat i něco jiného :-) Taky jsem si vzala jako obídek do práce :-)
VymazatTo vypadaá parádně !
OdpovědětVymazatQuinoa mi moc chutná a fetu a všechnu grilovanou zeleninu miluju :) !
Moc děkuji :-) Feta a grilovaná zelenina .. to je boží kombinace. A s quinoou je to ještě lepší :-)
Vymazatmuzu se optat, ta quinoa je jen uvarena? ze ma takovou tmavsi barvu a je v takovych jakoby kompaktnejsich celcich
OdpovědětVymazatAno, quinoa je jen uvařená :-) Ono to působí možná tak na fotce, že je tmavá, protože už je smíchaná s tou zeleninou a olivovým olejem. Jinak samotná je taková světlá až průhledná :-)
Vymazat