Budeme potřebovat:
- 500 g bílé mouky na chleba nebo na pizzu
- 200 ml vlažné vody
- 1/2 balíčku sušeného droždí
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce olivového oleje
- hrubozrnná mořská sůl
- bylinky (oregáno, bazalka ...)
- sušená rajčata, olivy apod.
Postup: Z droždí, cukru a vlažné vody si připravíme kvásek. Jakmile je kvásek hotový, spojíme ho s moukou, osolíme, přidáme olivový olej, bylinky nebo sušená rajčata (olivy) a vodu. Vodu přidáváme podle konzistence těsta tak, aby těsto bylo vláčné, ne tuhé. Po vytvarování těsta do tvaru bochánku necháme těsto odpočinout na teplém místě cca 20 min. Bochánek pak vytvarujeme do požadovaného tvaru, potřeme olivovým olejem a posypeme hrubozrnnou solí. Pečeme v troubě na 195°C cca 25 minut.
Dobrou chuť :-)
Ten vypadá krásně. Až nebude takové vedro, rozhodně vyzkouším! :) Právě u mě na FOODblogu probíhá Summer GiveAway o dva velké oleje společnosti Bohemia Olej. Budu ráda, když se zúčastníš! Corculum♥
OdpovědětVymazatVypadá přímo k nakousnutí :)
OdpovědětVymazathttp://myway-tofitness.blogspot.cz/
Děkuji :-)
VymazatJen to vidím , napadá mě....chci do Itálie!!!
OdpovědětVymazatTo já bych jela taky .. klidně hned :-D
VymazatTo vypada uzasne ! Muzu se vas zeptat kde muzu sehnat tuto mouku :) ?
OdpovědětVymazatDěkuji :-) Odkaz na mouku je přímo v surovinách, je to proklik :-)
VymazatOmlouvam se ,jsem asi slepa :D !
VymazatTo je v pohodě :-D
Vymazat