Budeme potřebovat (na 2 porce):
- 1 hrnek kuskusu
- 450 ml zeleninového vývaru
- 1 velká cuketa
- 1 pórek
- 1 lžíce olivového oleje
- hrubozrnná mořská sůl
- arabské koření (já kupuji ve zdravé výživě)
- čerstvá bazalka
Postup: Suchý kuskus nasypeme do mísy. Zeleninový vývar ohřejeme v hrnci a zalijeme jím připravený kuskus. Přikryjeme pokličkou a necháme vývar nasáknout do kuskusu. Cuketu oloupeme a nakrájíme na větší kostičky, pórek nakrájíme na kolečka. Na pánvi necháme rozehřát olivový olej, na kterém orestujeme nakrájenou zeleninu. Orestovanou cuketu a pórek smícháme s kuskusem, ochutíme solí, kořením, ozdobíme bazalkou a můžeme podávat.
Dobrou chuť :-)
Mňam :)
OdpovědětVymazatJust Be Yourself
To musí být moc dobré! :)
OdpovědětVymazatMONČA
Taky že je :-)
VymazatNa kuskus nedám dopustit, mohla bych ho jíst pořád :))
OdpovědětVymazatJá taky :-))
VymazatKuskus je prostě geniální, jednoduchý a přitom tak chutný! :) Nejradši jej mám taky se zeleninou nebo s tuňákem!
OdpovědětVymazatworldaroundmissnothing.blogspot.cz
S tuňákem je taky super :-) Já ho mám ráda snad na všechny způsoby :-)
VymazatKupovaný zeleninový vývar vidím v zavařovačce poprvé :D
OdpovědětVymazatJooo, je to super vychytávka :-)
VymazatKuskus mám ráda na všechny způsoby :)
OdpovědětVymazatTo já taky :-)
VymazatUdělala jsem si ho a byl výborný! :)
OdpovědětVymazatTak to jsem moc ráda :-)
Vymazatmám také kus kus ráda, stejně jako bulgur, ten možná ještě raději. Prosím o radu - nakaždém obalu je návod jiný, poměr tekutina a kus kus a jiná doba odpočinku pod pokličkou. Skoro vždy ho mám doma pak takový "blemcavý, vodnatý", zase se bojím dáte té vody méně...dělám to podle obalu jeden díl kus kusu a dva díly horké tekutiny + deset minut, někde píší 5 minut stačí, někde je poměr 1:2, někde 2:3,někde dokonce 1:1, jak to udělat a jak postupovat, aby byl tzv "fluffy" :-) jak píší často na aj webech? Je třeba ho pak asi hned načechrat a rozhodit aby vyšla pára jinak se asi moc rozměkne ještě jak dojde? a jak vaříte ten bulgur? já ho vařím normálně cca deset minut jako rýži a přebytečnou vodu sliji, tam to je celkem bez problémů, ale četla jsem, že je lepší jej také zalít jenom...díky moc za rady, quinou jsem zvládla už docela dokonale a s kus-kusem si nevím rady :-D Miri
OdpovědětVymazatDobrý den, abych pravdu řekla, tak kus kus dělám od oka a vodu si neodměřuji. Raději dávám ale méně a podle potřeby pak vodu přidám :-) Ještě nikdy se mi nestalo, že bych ho měla "vodnatý". Bulgur také vařím stejně jako rýži. Ono to chce si to několikrát vyzkoušet a zjistit, jaké množství je nejlepší :-) S tím kus kusem vám bohužel neporadím ... dělám ho pokaždé jinak. Jak se mi zrovna zachce :-D
Vymazat