Budeme potřebovat (na 2 porce):
- 500 g jahod
- 1 bílý řecký jogurt (140 g)
- 4 lžíce rostlinného mléka
- třtinový cukr (nemusí být)
- 2 lžičky rostlinné želatiny Agar (koupíte ve zdravé výživě)
Postup: Jahody očistíme, omyjeme a vhodíme do mixéru. Přidáme řecký jogurt, mléko a vše rozmixujeme na hladký krém. Ten pak vlijeme do hrnce a necháme ho vařit. Jakmile nám jahodový krém začne probublávat, odstavíme ho z plotny, vmícháme 2 lžičky želatiny a už dále nevaříme. Metličkou vše promícháme, nalijeme do mističek a necháme do druhého dne vychladnout v lednici. Pokud chcete mít panna cottu sladší, přidejte k vaření i třtinový cukr, aby se Vám stihl rozpustit.
Dobrou chuť :-)
Zdravá ňamka! to musím vyzkoušet. Když já ty jahody ale vždycky stačím dřív sníst :)
OdpovědětVymazatJá taky .. ale podařilo se mi jedny zachránit :D
VymazatNa léto bude ideální :3
OdpovědětVymazathttp://myway-tofitness.blogspot.cz/
Přesně tak .. super letní osvěžení :-)
VymazatMňam, úplně jsem dostala chuť :)
OdpovědětVymazatTak není nic jednoduššího, než si ji taky udělat :-)
VymazatNo to bych určitě mohla - bydlíme totiž mezi lány jahod, tak se mi to přímo nabízí :)
VymazatHmm, tak to vypadá víc než luxusně! :) Jahody já miluju a na léto parádní osvěžení :) Ale jak je zmíněno už v prvním komentáři, nějak ty jahody ve mně zmizí obvykle dřív, než z nich něco připravím :D
OdpovědětVymazatworldaroundmissnothing.blogspot.cz
Musíš je koupit a hned je na něco spotřebovat .. jinak já je taky vždycky všechny sním :D
VymazatUž se chladí v ledničce. Těším se na zítřejší svačinu:-)
OdpovědětVymazatTak přeji dobrou chuť :-)
Vymazatmnam ♥ tohle si můžu dopřát i v mé veganské očistě akorát použiju sojový jogurt, snad to půjdem i s ním :D
OdpovědětVymazatJá myslím, že určitě :-)
VymazatDobrý den, mám Vaše recepty ráda, jen dnes jste mne nepotěšila. Protože znám italský překlad názvu panna cotta, tak mi složení spíše vyrazilo dech. Původní suroviny nikde. Je škoda dělat z milého jahodovo-jogurtového želé něco čím není. To je jako v restauracích z Ano, šéfe :-)
OdpovědětVymazatDobrý den, samozřejmě, že znám složení klasické panna cotty, ale vzhledem k tomu, že mé recepty se snažím připravovat "dietnějším" a zdravějším způsobem, tak jsem místo smetany použila bílý jogurt. Postup zůstává pořád stejný a nevidím na tom nic špatného. Do klasické bábovky taky patří jako základ vejce a hladká mouka, každý ji peče úplně jinak a pořád je to bábovka :-) Tak snad jsem Vás tím názvem moc nepobouřila a budete i v budoucnu dále navštěvovat můj blog.
VymazatSůšo, blog je váš, recepty si můžete nazvat jak jen chcete :) Navíc s vámi zcela souhlasím
VymazatTa motivace je na tom to nejsmutnější... Je taková škoda, že se zdravé pokrmy musí schovávat za "oblíbené názvy" typu panna cotta, tiramisu a podobné. Jakoby pěkný název "jahodovo-jogurtové želé" snad zněl odstrašujícím dojmem něčeho, co by jinak nikdo nejedl! Já se při rozkliknutí příspěvku vážně těšila, že mi někdo přinese recept na moji oblíbenou panna cottu, ale s jahodami (jaký poměr surovin, co a jak, tipy). "Jahodovo-jogurtové želé" bych si rozklikla taky. Je škoda, že se vlastně stydíte za to, že připravujete nový zajímavý recept a musíte ho schovávat za klasické názvy, aby to bylo dostatečně zajímavé.
VymazatLucie: Děkuji milý komentář :-)
VymazatJitko, podle mě to hrozně hrotíte. Navíc nevidím důvod, proč tomu říkat želé - želé přece vypadá úplně jinak.
VymazatTaky mám pocit, že želé vypadá jinak :D Ale to je fuk .. navíc jsem nad tím názvem vůbec nepřemýšlela .. prostě podle postupu je to panna cotta, tak jsem to tak nazvala a hotovo :-)
VymazatV chladničke kopa jahôd, takže už viem čo s nimi :) Panna cottu som chcela vždy vyskúšať, ale kedže sa snažím stravovať rozumnejšie, tak táto verzia sa mi veľmi páči :) a pod želé si predstavujem niečo priesvitné, toto určite nie ;-)
OdpovědětVymazatJe to takový lehký a ovocný dezert, který teď v létě krásně osvěží. No a já si želé představuji taky jinak :-)
VymazatKrása! Půlku lednice mi okupují třešně, myslíš, že by to šlo i s něma?:-)
OdpovědětVymazatTyjo, tak to si nejsem vůbec jistá .. ale možná, že by to šlo .. musíš vyzkoušet :-D
VymazatKdyž mám alergii na jahody, s čím jiným by to bylo dobré udělat? :)
OdpovědětVymazatUrčitě by to šlo udělat s jakýmkoliv jiným dužnatým ovocem. Např. oloupané meruňky, broskve, nebo by šly možná i zralé hrušky. Je potřeba to vyzkoušet, zatím jsem dělala panna cottu pouze z jahod. S agaram ztuhne cokoliv, takže bych se toho nebála :-)
Vymazat