Banánový ovesný koláč

Určitě jste si všimli, že ve svých receptech ráda používám ovesné vločky. Nebude tomu jinak i u tohoto receptu. Výborný koláč z ovesných vloček a banánů, které při pečení provoní celou kuchyni. Sladila jsem tentokrát čokoládovým proteinem, který seženete na internetu a ve specializovaných prodejnách se sportovní výživou.

Budeme potřebovat:

  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1 hrnek špaldové mouky
  • 3 zralé banány
  • 1 vejce
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 3/4 hrnku rostlinného mléka
  • špetka soli
  • 1 odměrka čokoládového proteinu (pokud nemáte, nahraďte medem)
  • 1 lžička perníkového koření
  • kokosový olej
  • lžíce kakaa

Postup: Do mísy nakrájíme banány a vidličkou je rozmačkáme. Přidáme ostatní suroviny kromě kokosového oleje a kakaa. Připravíme hladké těsto, které vlijeme do koláčové formy vymazané kokosovým olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 25 minut. Hotový koláč necháme vychladnout. Mezitím si připravíme polevu, kterou vytvoříme smícháním rozehřátého kokosového oleje, kakaa a medu. Polevu nalijeme na upečený koláč, ozdobíme ovocem a můžeme podávat. 

Dobrou chuť :-)


25 komentářů:

  1. Na konci článku jsem četla ".. a můžeme prodávat".. klidně bych si kousek koupila.:'D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. prodávat néééééééééé ... a já bych ti dala kousek klidně i zadáčo :D

      Vymazat
  2. Nechceš si otevřít třeba nějakou kavárnu? :D nebo restauraci? Že bych vždycky po přečtení tvého článku zašla na jídlo :D no co ti budu říkat, vypadá to opět (velice nečekaně) fantasticky!

    Plánuješ dělat nějaký článek na nějaké svačiny do školy/práce/na cesty? Něco rychlého, zdravého a dobrého? :)


    Monča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak kavárnu bych si otevřela ráda .. jen by mi ji musel někdo zaplatit :D Jooo, určitě to mám v plánu, ale nějak teď nestíhám. Tak snad to dám všechno brzo dokupy a šoupnu to nablog. Nějaké tipy na sváču a tak :-)

      Vymazat
    2. Super :) Těším ♥

      Vymazat
  3. tak ten vyzerá riadne dobre, ukladám k receptom :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  4. tak ten vypadá,asi už vím co zítra upeču ! vypadá vážně super

    OdpovědětVymazat
  5. No tak ten vypadá skvěle!! asi si ho v neděli upeču!

    OdpovědětVymazat
  6. Vyzerá nádherne! Skúšala som už tvoje zapečené ovsené vločky s tvarohom. Boli super! Zožali úspech aj u maminy :-)) Iba by som privítala bližšiu fotku ako koláč vyzerá po nakrojení - vnútro. Ale samozrejme, ako vždy je to super receeept <3
    www.christiesfood.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jooo, zapečené ovesné vločky měly velký úspěch :-) No, snažím se fotit i nakrojené kousky ..ale tenhle prostě vypadal na fotce líp v celku :D

      Vymazat
  7. Vypadá báječně - trochu jsem si recept upravila (použila jsem klasické mléko a klasickou hladkou celozrnnou mouku, protein mám doma sušenkový + přidala trochu čokoládového krému ze šmakouna) a teď jsem ho vyndala z remosky... Vypadá fantasticky, doufám, že chutnat bude také tak.. Už se nemůžu dočkat snídaně, před tréninkem takové papání bodne

    http://thereflectionofmylife.blogspot.cz/2015/04/2-cviceni-s-trenerkou-aneb-treninkovy.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super. S tím sušenkovým proteinem to bude určitě výborné. Taky se nemůžu ráno dočkat, až si dám vydatnou a sladkou snídani :-)

      Vymazat
  8. Dělám podobný koláč a je u nás docela oblíbený. Děkuji za novou variantu :)

    OdpovědětVymazat
  9. Hmmm mám doma už jen poslední vzorek vanilkového proteinu.. Snad bude dobrej i s touto variantou.. ptž koláč vypadá božsky!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Já myslím, že i s tím vanilkovým bude výborný :-)

      Vymazat
  10. Mňam mňam mňaaaam. Je fakt výborný! Trochu jsem ho upravila (vynechala kakao, protože náš malý ho nemůže, a přidala jsem kokosové plátky). První kousek jsem ochutnala hned po upečení a další jsem si chtěla dát až na snídani. NEVYDRŽELA JSEM :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda!!! Miluji banány v jakékoliv podobě a v koláčích jsou ještě lepší. Taky po upečení nikdy nevydržím do rána :-D

      Vymazat
  11. Hmmmmm, veľmi dobrý je :) vláčny od banánov, prevoňaný od perníkového korenia a tá poleva.. už nech je zajtrajšie ráno :) ovocie som nemala, tak manžel dostal kopček jogurtu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ty banány používám při pečení ráda, už pak nemusím tolik doslazovat ... ale pak to chutná všechno banánově :-D Perníkové koření provoní úplně všechno, připomíná mi Vánoce :-) Tak hlavně, že se koláč povedl a že Vám chutnal :-)

      Vymazat
  12. Dneska upečeno, až se bojím do něho říznout jak krásně vypadá :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že se povedl .. hlavně, ať je taky dobrý :-D

      Vymazat

 

Koupit kuchařku