Budeme potřebovat:
- 300 g rýže arborio
- 450 ml kuřecího vývaru
- 70 g přepuštěného másla
- 1 najemno nakrájená šalotka
- 1 dcl bílého vína
- šafrán
- parmazán
- sůl
Postup: Na rozpuštěném másle orestujeme šalotku. Po chvilce vsypeme rýži, kterou předem neproplachujeme. Zrnka se lépe zatáhnou. Rýži zalijeme bílým vínem, necháme ho trošku odpařit a po troškách přiléváme vývar. V polovně vaření opatrně vmícháme šafrán, který nám risotto zabarví do žluta. Rýže musí zůstat tzv "na skus". Uhasíme plamen, v rizotu necháme rozpustit kousek másla. Přidáme nastrouhaný parmazán a důkladně promícháme. Vznikne nám jemný a hladký krém. Podle potřeby dochutíme solí a můžeme podávat.
Dobrou chuť
0 komentářů:
Okomentovat