Budeme potřebovat:
- 250 g jáhel
- 200 ml mléka
- 3 zralé banány
- 2 vejce
- 3 lžíce kakaa
- 1 lžička přírodního čokoládového aroma
- 2 lžíce medu
- špetka soli
- kokosový olej na vymazání formy
na zmrzlinu:
- 250 g odtučněného tvarohu
- mražené borůvky
- lžíce medu
Postup: Do hrnce s mlékem vsypeme jáhly, přidáme špetku soli a vaříme, dokud jáhly nevsáknou všechnu tekutinu. Do uvařených jáhel vmícháme banány, které jsme si spolu s vejci rozmixovali na hladký krém. Přidáme ostatní suroviny a vzniklé těsto vlijeme do dortové formy vymazané kokosovým olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 40 minut. Upečený jahelník podáváme s domácí zmrzlinou, kterou jsme si připravili rozmixováním tvarohu, mražených borůvek a medu.
Dobrou chuť :-)
Vypadá naprosto luxusně :)
OdpovědětVymazatMoc děkuji :-)
VymazatTy tvoje recepty! Už mám na seznamu plno, co musím vyzkoušet a tenhle bude další z nich :-)
OdpovědětVymazatNo teda, tak to máš co dělat než to všechno vyzkoušíš :D
VymazatDíky za recept,, bude se mi hodit v týdnu, kdy vymýšlím něco rychlého a sladkého jako svačinku do práce
OdpovědětVymazatZrovna si na něm pochutnávám k snídani :-)
VymazatJahelník vypadá úžasně, ale momentálně mám obrovskou chuť spíš na tu zmrzlinu :-D
OdpovědětVymazatOpět krásná fotka ♥
Joooooooo, ta zmrzlina je boží .. a přitom tak jednoduchá. Není nad domácí výrobu :-) A děkuji :-)
VymazatTo vypadá lahodně hlavně ta zmrzka :-D
OdpovědětVymazatNojoo, zmrzlinu má rád každý :-D
VymazatBoží kombinace! :3
OdpovědětVymazatTo teda jo! :-)
VymazatDneska vyloženě šmejdím na Tvém blogu pro inspiraci, protože už nevím, co vařit :-)))). A jáhelník doma milujeme, peču ho na štědrý den...ale vidím, že tenhle budeme dělat celoročně až děti uvidí kakaovou verzi :-) Hrozně mě zaujalo, že děláš krém z vajec a banánu! Mńááám
OdpovědětVymazatBanán používám často, protože už pak nemusím dávat tolik cukru nebo medu. A banány miluji v jakékoliv podobě, takže mám co dělat, abych je před pečením všechny nesnědla :-D
Vymazat